05.10.2021, 17:00

Маринований виноград у пряній заливці на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
виноград
інгредієнти: 

На 4 баночки по 0,65 л нам знадобиться такий набір інгредієнтів:

  • виноград - 1,5 кг;
  • кориця - 4-5 паличок;
  • запашний перець - 7-8 горошин;
  • гвоздика - 8 шт.;
  • рожевий перець горошком - 2 ч. л.

Маринад:

  • вода - 1,5 л;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - 1/3 ч.л.;
  • 6% яблучний оцет - 70 мл. 
Час приготування: 
50.00

Для багатьох господинь звичною заготівлею для маринування є овочі, але не всі наважуються використовувати для таких цілей фрукти та ягоди. Пропонуємо до зимового столу оригінальну закуску - маринований виноград в пряній заливці з кисло-солодким смаком.

В принципі маринувати можна виноград будь-якого сорту, кольору, гронами або ягодами окремо, бажано без кісточок. Ми ж будемо використовувати білий соковитий виноград, але з кісточками. Виноград миємо і відставляємо в сторону. А ми тим часом займемося маринадом. 

Читайте також: Маринований виноград на зиму 

У каструлю для маринаду вливаємо 1 літр води, 150 г цукру і 1/3 ч. ложки солі. Відправляємо майбутній маринад на плиту, гарненько перемішуємо і доводимо сироп до кипіння. Ягоди відділяємо від грон, видаляючи хвостики і пошкоджені виноградники. Ще раз ретельно промиваємо все під проточною водою. 

Потім на дно баночок викладаємо по одній паличці кориці, 2 горошини запашного перцю, 2 гвоздички. Якщо у вашому будинку є рожевий перчик горошком, половина чайної ложки додадуть маринаду злегка фруктово-деревний аромат. Викладаємо ягоди по банках до самого верху і заливаємо кожну баночку ще киплячим сиропом, після чого накриваємо кришками на 30 хвилин. Через деякий час зливаємо сироп назад в тару і додаємо яблучний оцет. Маринад доповнюємо водою (70 мл) і знову доводимо його до киплячого стану. 

Читайте також: Виноград маринований. Не гірше заморських оливок 

На другому етапі баночки заповнюємо маринадом до самого горлечка, закочуємо кришками і в перевернутому, вкутаному стані залишаємо заготовки на ніч. Рано вранці баночки можна відправляти в темне прохолодне місце. Через 3-4 дні заготовка буде готова до вживання.

Якщо замаринувати асорті, білий та чорний виноград в одній тарі, тоді білі ягоди стануть злегка рожевими. Цей зимовий делікатес з дивовижним ароматом відмінно підійде до келиха вина, сирної страви, запеченого м'яса або просто стане ідеальною прикрасою до будь-яких закусок. 

виноград
0
Голосів поки немає