31.01.2022, 12:59

Декілька хитрих та смачних рецептів із звичайною картоплею

Татьяна Землянко | Всі новини автора
картофель
інгредієнти: 
  • картопля;
  • вершкове масло;
  • молоко;
  • сіль за смаком. 
Час приготування: 
30.00

Не дарма в народі говориться, що хліб - це "батюшка", а картопля - "матінка". Картопля смачна у будь-якому вигляді - від ситної вечері, до корисного гарніру. Вона чудово поєднується з рибою, м'ясом, овочами. Наші хитрі рецептики зроблять звичайну картоплю надзвичайно смачною.

Пюре за 12 хвилин 

Є кілька відмінних способів варіння картопляного пюре, цей – незвичайний. Очищену картоплю нарізаємо тонкими пластинками товщиною 2-3 мм. Заливаємо холодною водою і добре промиваємо.

Зливаємо холодну воду і перекладаємо картоплю в каструлю для варіння, після чого заливаємо окропом. У цьому випадку важливо додати невелику кількість води, рідина повинна лише трохи покрити картоплю. Обов'язково у воду додаємо трохи вершкового або рослинного масла, це необхідно для утворення на поверхні олійної плівки, так картопля виходить смачнішою, та й вариться швидше. 

Читайте також: Картопляні млинці з начинкою на завтрак

На сильному вогні доводимо картоплю до кипіння, варимо 7-8 хвилин, після чого зливаємо всю воду, додаємо молоко, вершкове масло та сіль за смаком. Молоко має бути гарячим, інакше ваша картопля набуде сірого, не апетитного вигляду. Ось і все, 10-12 хвилин і гарнір до будь-якого м'яса чи риби готовий. 

Запечена картопля у борошні з сіллю

Такий спосіб приготування нагадує запечену картоплю в золі багаття. Картоплю можна приготувати як у духовці, так і у мікрохвильовій печі. У глибокому посуді з'єднуємо сіль - 1 ст. ложку без гірки та борошно - 1 ст. ложу з гіркою.

На добре вимитій картоплі робимо невеликі проколи виделкою, обвалюємо у борошні із сіллю, після чого викладаємо її в керамічну або скляну форму. Готуємо картопля в мікрохвильовій печі на максимальній потужності, хвилин 7-8.

Але ще смачнішою буде така картопелька запечена у духовці. Борошно з сіллю в таких самих пропорціях висипаємо в поліетиленовий пакет, в нього відправляємо картоплю і все перемішуємо. Так само викладаємо картоплю на лист і випікаємо її в розігрітій на 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. 

Шашлик із картоплі 

Картоплю для шашлику можна використовувати як у чистому вигляді, так і в шкірці. Картопляні кружечки нанизуємо на шампур, чергуючи їх із невеликими шматочками солоного чи свіжого сала. Кожен шампур загортаємо у фольгу, попередньо підсоливши і поперчивши шашличок до смаку. 

Читайте також: "Картопляне аль форно" з артишоками 

Викладаємо шашлик на мангал і в обгорнутому вигляді готуємо приблизно 30 хвилин, все залежить від сорту картоплі. Через півгодини знімаємо фольгу і знову відправляємо шашличок досмажуватись хвилин 10. Це неймовірно смачно, радимо спробувати. 

Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає