27.12.2021, 14:44

Омурайсу (рис з омлетом)

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

На 4 порції:

  • 1 склянка рису,
  • 6 яєць,
  • 200 г печериць (можна консервованих),
  • 400 г курячого філе,
  • 1 велика цибулина,
  • 3 столові ложки кетчупу,
  • рослинна олія,
  • сіль,
  • перець,
  • зелена цибуля.
Час приготування: 
40.00

"Омурайсу" – популярне японське блюдо, яке складається з смаженого рису, покритого або загорнутого в омлет, і прикрашене кетчупом. Можна сказати, що це омлет, фарширований рисом і овочами. Дуже ситна й гарна страва, яка може стати і апетитним сніданком, і ситним перекусом. Але рецепт хороший ще й тим, що постійних інгредієнтів в ньому тільки три: рис, кетчуп та яйця, а все інше цілком можна замінити: курку – фаршем, сосисками або взагалі обійтися без м'яса, а гриби – замороженої сумішшю з овочів.

Приготування

  • Рис зваріть.
  • Обсмажте на сковороді куряче філе до золотистої скоринки, додайте цибулю, обсмажте. Потім покладіть печериці і коли все це добре обжарится, додайте відварений рис, кетчуп, сіль, перець і все ретельно перемішайте.
  • Яйця ретельно збийте, посоліть і випікайте на окремій сковороді, змащеній олією, 4 невеликих яєчних млинці.
  • Тепер потрібно викласти начинку на млинець, загорнути його, а зверху прикрасити кетчупом.

Але з загортанням може виникнути проблема, тому можна просто викласти на тарілку рис, накрити його яєчним млинцем та прикрасити кетчупом і зеленою цибулею. Так теж цілком гарно виходить і на смакових відчуттях така подача ніяк не відбивається.

цибуля
птиця
рис крупа і борошно
гриби
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає