02.11.2021, 19:12

Курячі стегенця з грибами в пиві

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 8 курячих стегенець або ніжок,
  • 4 ст. л. гірчиці,
  • солі,
  • чорний перець,
  • 1/2 ч. л. солодкого соусу чилі,
  • 2 ст. л. жиру,
  • 250 г печериць,
  • 2 цибулини,
  • 4 моркви,
  • 500 мл темного пива,
  • 100 г густої сметани,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 1 пучок петрушки.
Час приготування: 
150.00

Цей рецепт із серії швидких та смачних. Крім того, не потрібно додатково робити гарнір: досить тушкованих овочів з грибами. А для того, щоб страва була більш дієтичнішою, необхідно перед приготуванням зняти шкіру зі стегенець і не додавати сметану.

Приготування

  • Курячі стегенця або ніжки натріть сумішшю гірчиці, солі, перцю та покладіть у холодильник на 2 години.
  • Потім витріть гірчицю з ніжок, тому що при обсмажуванні вона сильно горить, та обсмажте ніжки на жирі, постійно перевертаючи (приблизно 10-15 хвилин). Потім викладіть їх з сковорідки.
  • Жир з під курки перелийте в чисту сковороду і обсмажте на ньому цибулю, потім порізану моркву і туди ж додайте порізані гриби. Потім залийте все це пивом і тушкуйте приблизно 5 хвилин. В кінці потрібно додати солодкий соус чилі.
  • Сметану змішайте з посоленою петрушкою, посоліть, поперчіть за смаком, додайте в овочі з грибами і проваріть 2 хвилини.
  • Викладіть на овочі з грибами курячі стегенця, прогрійте 3 хвилини на вогні, потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте постояти 10 хвилин.
  • Подавайте на стіл, посипавши зеленою цибулею.
морква
цибуля
птиця
сметана
гриби
0
Голосів поки немає