11.10.2020, 19:01

Як приготувати цукати з гарбуза

Татьяна Землянко | Всі новини автора
цукаты
інгредієнти: 
  • гарбуз - 1,5 кг (м'якоті);
  • цукор - 400 г;
  • вода - 200 мл;
  • лимон - 1 шт. (апельсин або 1 ч. л. лимонної кислоти);
  • кориця та ванілін за бажанням.
Час приготування: 
45.00

Солодощі теж можуть бути корисними, наприклад - гарбуз, хоча його люблять не всі, незважаючи на всю його корисність. З нього можна приготувати цукати, чудові цукерки, які сподобаються усім членам вашої родини. Для їх приготування не буде потрібно багато часу, але ці ласощі стануть улюбленими для всіх, хто їх спробує.

Приготування:

Беремо дозрілий гарбуз, нарізаємо на кілька частин, очищуємо від насіння та шкірки. Варіант нарізки вибирайте на свій смак - ми робимо шматочки продовгуватими, головне дотримуватися приблизно однакового розміру. Якщо у вас є можливість, вибирайте солодкий сорт гарбуза, наприклад, мигдальний. При використанні солодкого гарбуза цукру знадобиться менше, ніж 400 г. Беремо лимон або апельсин, на свій смак, сьогодні ми додамо лимон, попередньо його моємо і обдаємо окропом, далі нарізаємо кільцями.

У сотейник або каструлю наливаємо 200 мл води і висипаємо цукор, ретельно розмішуємо, ставимо на плиту. Коли сироп закипить, проварюємо його дві хвилини і викладаємо нарізаний лимон. Якщо любите кисленьке, додайте 0,5 ч. л. лимонної кислоти. Слідом туди ж додаємо гарбуз, за бажанням корицю або ванілін. Гарбуз разом з лимоном кип'ятимо десять хвилин на повільному вогні. Потім відставляємо з плити і забуваємо про нього на 12 годин.

Читайте також: Гарбузовий сік з м'якоттю і апельсинами на зиму

Тепер викладаємо в сито або друшляк, чекаємо, поки стече увесь сироп, тримаємо так 4-5 годин. Викладаємо гарбуз на решітку, на духовці виставляємо 50 градусів і залишаємо на 4-5 годин. Дверку духовки залишаємо трохи прочиненою. З решітки цукати слід знімати ще в гарячому вигляді. Далі посипаємо наш виріб цукровою пудрою. Є ще варіант: занурювати цукати в гарячий розтоплений шоколад, тоді після висихання вийдуть цукати в шоколаді.

Приємного вам апетиту!

гарбуз
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає