02.10.2021, 15:07

Бутерброди "Оселедцеві"

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 150 г оселедця слабосоленого (філе),
  • 2 варених яйця,
  • 1 невелика червона цибулина,
  • сік лимона - за смаком,
  • 1-2 ст. ложки соняшникової олії,
  • мелений перець.
Час приготування: 
30.00

Оселедець – скільки користі в цій рибці! Велика кількість жирних кислот омега-3, вітаміну D і вітамінів групи B. чи не це потрібно для уповільнення старіння? Так що вживайте рибу регулярно. А бутерброди з оселедцем – це доступно, поживно, корисно і дуже смачно. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт таких бутербродів.

  • У блендері подрібніть цибулю, потім додайте яйця і оселедець. У цю масу додайте сік лимона, перець і масло до бажаної консистенції.
  • У тостері підсушіть скибочки хліба і викладіть на них оселедцеву масу.

А якщо не довіряєте магазинного продукту, то оселедець можна приготувати самим за наступним рецептом.

  • Оселедець – 500 г
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1.5 ст. л.
  • Запашний перець – 5 шт.
  • Перець горошком – 5 г
  • Лавровий лист – 2 шт.

Покрокове приготування

  1. Готуємо розсіл. Сіль, цукор, перець і лавровий лист заливаємо водою. Для більш пряного смаку можна додати два-три бутони гвоздики.
  2. Доводимо до кипіння. Я, як правило, кип'ячу хвилин п'ять. Так, мені здається розсіл, виходить більш насиченим. Спеції розкривають свій смак і аромат. Потім ставимо його остигати.
  3. Рибу попередньо потрібно розморозити. Звичайно, пощастило тим, хто живе біля океану і може купити свіжий оселедець. Рибу рекомендують розморожувати повільно. Тому розморожуємо її в холодильнику на нижній полиці. Після відтавання, промиваємо рибу. Ретельно її оглядаємо і принюхуємося. Так, так. Якщо відчуваєте неприємний запах, то продукт явно зіпсований.
  4. Укладаємо рибу в підходящу ємність. Я буду її солити в пластиковому контейнері з кришкою. Можна використовувати скляну тару, наприклад банку. Заливаємо оселедець остиглим розсолом. Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Через дві доби дістаємо.
  5. Відрізаємо голову, дістаємо нутрощі. Прибираємо кістки і знімаємо шкіру. Нарізаємо філе оселедця невеликими шматочками, додаємо трохи рослинного масла, цибулі, зелені. Це вже на ваш смак. Смачного.

Як приготувати канапе "Грибна галявина", можна дізнатися тут.

цибуля
солона і копчена риба
яйця
0
Голосів поки немає