15.12.2023, 16:34

Деталі засідання, під час якого закарпатський депутат Батрин підірвав гранати - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 15 грудня на Закарпатті у будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати. Напередодні депутат-підривник від "Слуги Народу" Сергій Батрин опублікував відео.

На кадрах, які опублікували в мережі низка Телеgram-каналів, Сергій Батрин озвучив претензії до місцевих чиновників, зокрема, до сільського голови Мушки Михайла Михайловича.

Як повідомляють у мережі, депутати на сесії затверджували бюджет на 2024 рік. Пишуть, що Батрин із ними дуже сильно сперечався, він вимагав, щоб депутати відзвітували за бюджет 2023 року, а потім ухвалювали бюджет на 2024 рік. Також Батрин вимагав у колег-депутатів визнати роботу голови ОТГ Михайла Мушки незадовільною, але до його думки не дослухалися.

За кілька хвилин до вибуху депутат сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові збільшення у 50% та щомісячну премію 100% від окладу. Якоїсь миті Батрин вийшов із зали й повернувся через 2 хвилини 40 секунд. Також ЗМІ стверджують, що разом із Батрином вийшов ще один депутат, який до зали не повернувся.

СБУ, своєю чергою, розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).

Поліція та СБУ перевіряють усі версії того, що сталося. Сергію Батрину загрожує до десяти років ув'язнення.

Зазначив, що внаслідок вибуху поранення отримали 26 людей. З них шестеро у тяжкому стані.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк