09.04.2024, 10:31

Сонце завдає удару: як сильно може вплинути на самопочуття сьогоднішня магнітна буря

магнитная буря

У вівторок, 9 квітня, очікується підвищення сонячної активності. Магнітна буря досягне К-індексу 4, що може позначитися на самопочутті людей.

Про підвищення сонячної активності свідчить ]]>прогноз]]> Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, передає Час Пік.

Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності - К-індексом - від показника 2 до 9. Чим вище К-індекс, тим сильніше буря та її наслідки та вплив на людей та техніку. Сьогодні, 9 квітня, геомагнітна активність підвищиться до К-індексу 4 (жовтий рівень). Це досить відчутні коливання для метеозалежних людей, а також людей, які мають хронічні захворювання.

Магнітна буря не буде довгою. Вже в середу, 10 квітня, очікується зниження сонячної активності до К-індексу 3 (зелений рівень), що відповідає мінімальному геомагнітному коливанню.

Щоб магнітну бурю легше було пережити, слід подбати про зменшення фізичних та емоційних навантажень, а також відмовитись від кави, алкоголю, нікотину. Більше відпочивайте та гуляйте на свіжому повітрі.

Читайте також: Якою буде погода у квітні: прогноз Укргідрометцентру

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: