01.04.2024, 12:10

Українська кіберспортивна команда NAVI стала першим в історії чемпіоном світу з Counter-Strike 2

Украинская киберспортивная команда NAVI стала первым в истории чемпионом мира по Counter-Strike 2

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) виграла у Копенгагені перший чемпіонат світу з гри Counter-Strike 2.

Українська кіберспортивна команда NAVI виграла перший чемпіонат світу з Counter-Strike 2. Про це повідомляється на офіційному сайті команди NAVI, передає Час Пік.

PGL Major Copenhagen 2024 - це перший в історії великий чемпіонат з гри Counter-Strike 2. У гранд-фіналі українці змагалися з американською FaZe Clan й здобули перемогу з рахунком 2:1.

За перемогу в турнірі українська команда NAVI отримала призовий фонд у розмірі 500 тис. доларів, а також кваліфікаційні путівки на турніри BLAST Premier World Final та Esports World Cup 2024.

Це друга перемога NAVI на чемпіонаті після успіху у Стокгольмі в 2021 році. Також це шостий фінал команди. PGL Major Copenhagen 2024 – перший в історії чемпіонат з CS2. Наступний відбудеться у грудні цього року у Шанхаї.

FaZe Clan (друге місце) отримала 170 тис. доларів, Team Vitality та G2 Esports (третє і четверте місця) заробили по 80 тис. доларів.

Додатково під час трансляції турніру було організовано збір коштів для бригади Нацгвардії України "Азов", завдяки чому вдалося зібрати понад 5,5 мільйона гривень на благодійні цілі.

Довідково: PGL CS2 Major Copenhagen 2024 - перший турнір серії Major з Counter-Strike 2. Проходив з 17 по 31 березня 2024 року на стадіоні Royal Arena в Копенгагені (Данія). Призовий фонд турніру становив 1 250 000 доларів.

Counter-Strike 2 ("Контрудар 2") -комп'ютерна гра в жанрі розрахованого на багато користувачів тактичного шутера від першої особи, розроблена компанією Valve.

FaZe Clan - професійна північноамериканська кіберспортивна та розважальна організація зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі (США).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: