12.03.2024, 11:24

"Євробачення-2024": Організатори конкурсу оголосили про нововведення, які стосуватимуться виступу учасників та голосування

"Евровидение-2024": Организаторы конкурса объявили о нововведениях

Організатори "Євробачення-2024" оголосили про зміну правил пісенного конкурсу. Певні зміни торкнуться глядачів та учасників конкурсу.

Вперше учасники з країн "великої п'ятірки" (Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Іспанія) та країни, що приймає (цього року - Швеція) виконають свої пісні під час півфіналів. Вони не боротимуться за вихід до суперфіналу, куди проходять автоматом, але глядачі тепер зможуть раніше насолодитися їхнім виступом. Про це повідомляється на офіційному ]]>сайті ]]>конкурсу, передає Час Пік.

Одна з ключових змін стосується голосування. Цього року глядачі отримають більше часу на те, щоб віддати свої голоси за виконавців. Раніше у фіналі "Євробачення" голосувати можна було лише після виступу всіх учасників. Тепер голосування відкривається одразу після виходу на сцену першого фіналіста.

Також змінилися правила голосування для країн, які не беруть участі у фіналі "Євробачення". Глядачі з цих країн зможуть голосувати онлайн одразу після завершення генеральної репетиції для кожного півфіналу й суперфіналу та до початку живих шоу. Таким чином, у них буде для голосування майже доба, а раніше час був обмежений лише прямим ефіром.

Нагадаємо, цього року "Євробачення" пройде з 7 по 11 травня у шведському місті Мальмё. Україну на конкурсі представить Alyona Alyona та Jerry Heil. Їхній пісні букмекери пророкували перемогу довгий час, поки не з'явився новий претендент - співак із Хорватії Baby Lasagna.

Читайте також:

Покаянна поїздка Кіркорова на Донбас: як росіяни поставилися до "зіркового" турне співака містами "ДНР"

"Мудак ти, Стасику": Пугачова відповіла Стасові Михайлову, який образив колег-артистів, поїхавших з Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк