11.02.2024, 17:05

Фільм "20 днів у Маріуполі" отримав приз Гільдії режисерів США

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цувсм

Автор документального фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов отримав премію DGA Awards – Гільдії режисерів США. Цю нагороду називають генеральною репетицією Оскара.

Про це повідомив офіційний сайт ]]>DGA Awards]]>, передає Час Пік.

У ніч проти 11 лютого відбулася 76-та всесвітньо відома церемонія DGA Awards у Лос-Анджелесі.

Серед найвідоміших кіномитців був присутній і український режисер Мстислав Чернов. Він працював над стрічкою "20 днів у Маріуполі", яку до того ж номіновано на премію "Оскар".

Гільдія режисерів США визнала стрічку українця найкращою у номінації "Видатні режисерські досягнення в документальному кіно". 

Після перемоги Мстислав виголосив свою промову, в якій згадав про щоденні обстріли України. Зокрема, і про напад росіян на його рідне місто Харків 9 лютого.

"Сьогодні атакували моє рідне місто Харків. Семеро людей були вбиті, серед яких троє дітей. Тому це сумний день. Я сповна усвідомлюю силу кіно, стоячи тут і дивлячись на вас. Тому що коли ці діти, ці люди намагаються втекти від обстрілів ув укриття, щоб впоратися зі страхом, вони дивляться фільми", - заявив режисер.

Зазначимо, церемонія DGA Awards  є своєрідною репетицією відомої кінопремії "Оскар".

Втім, чи дійсно картина "20 днів у Маріуполі" зможе обійти конкурентів і на другому заході – стане відомо вже 10 березня, коли у Лос-Анджелесі відбудеться урочиста церемонія вручення нагороди.

Тим часом дізнатися про всіх номінантів цьогорічного "Оскару" можна тут.

Читайте також:

Великий тріумф: Ольга Харлан виборола золото на етапі Кубка світу з фехтування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк