08.02.2024, 21:44

Роби так, якщо хочеш нашкодити своєму авто: "шкідливі поради" для автолюбителів

Делай так, если хочешь навредить своему авто: "вредные советы" для автолюбителей

Сьогодні на просторах інтернету можна знайти найрізноманітнішу інформацію, новини, статті на різну тематику, відео та, звичайно ж, інструкції та лайфхаки, які можуть стати в нагоді у різних ситуаціях. Серед них безліч лайфхаків для водіїв-новачків. Однак далеко не всі поради виявляються корисними. Час Пік зібрав добірку "шкідливих порад" для водіїв.

Сьогодні існує величезна кількість людей, які називають себе експертами у тій чи іншій галузі. Серед них багато тих, хто дає поради автолюбителям, як ремонтувати чи експлуатувати автомобіль. Однак часом ці поради не просто марні, але навіть небезпечні як для самих водіїв, так й для оточуючих.

"Шкідливі поради" для автомобілістів

Гаряча вода допоможе розморозити замерзле скло

Взимку дуже часто виникає ситуація, коли ви поспішаєте у справах, але підійшовши до свого авто раптом виявляєте, що його скло покрите крижаною кіркою. Замерзання відбувається внаслідок перепаду температур всередині салону авто та зовні. Доводиться витрачати час, щоб звільнити скло від льоду.

Багато водіїв-початківців, наслухавшись порад, намагаються розтопити лід за допомогою пакетів з гарячою водою. Одні прикладають пакети до замерзлого скла, інші просто поливають скло гарячою водою.
Проводячи такі маніпуляції, пам'ятайте: термошок склу забезпечено. Скло може покритися мікротріщинами або лусне, що несе загрозу здоров'ю водія.

Вихлопні гази допоможуть при обледенінні скла

Є "експерти", які радять, хоч як би безглуздо це звучало, розморожувати обледеніле скло за допомогою вихлопних газів. Нібито, прикріпивши до вихлопної труби працюючого авто шланг, й направивши його на скло, можна легко очистити сніг.

Однак, це не просто неефективний спосіб, а й дуже небезпечний для життя та здоров'я водія – можна легко отруїтися продуктами горіння.

"вредные советы" для автолюбителей

Можна очищати лід за допомогою двірників, скребків та оцту

Використовувати двірники для чищення скла від льоду не варто. Й ефект буде нульовим, й щітки зносяться передчасно.

Скребком взагалі не рекомендують торкатися лобового скла. Скребок призначений для очищення від льоду заднього та бокового скла авто. Лобове скло, що складається з багатошарового матеріалу, можна легко подряпати скребком.

Є водії, які вважають, що вранці скло авто можна легше очистити від льоду та снігу, якщо з вечора розбризкати на лобове скло звичайний оцет. Можливо, вранці вони витратять хвилин на 5-10 менше на чищення скла, але повинні знати один нюанс. Бризки оцту, які можуть потрапити на лакофарбову поверхню автомобіля, зіпсують її безповоротно.

Сучасні авто можна не прогрівати

В інструкціях до авто немає пункту про обов'язкове прогрівання двигуна в холодну пору року, тому деякі "експерти" стверджують, що стартувати з місця можна й з крижаним двигуном. Якщо ви хочете влетіти на великі гроші, вклавши їх у дорогий ремонт, то прислухайтеся до цієї "шкідливої поради".

Але якщо ви хочете, щоб ваше авто послужило довше, не пошкодуйте 3-5 хвилин вашого часу для прогріву машини.

Очистити скло зсередини можна народними засобами

Багато порадників стверджують, що почистити скло авто можна "дешево та сердито" за допомогою народних засобів. Нібито, натерти шибки до блиску допоможуть нашатирний спирт, оцтовий розчин, склад на основі спирту та гліцерину, сіль, засіб для миття посуду Fairy й навіть сира картопля.

Цікаво, чи багатьом захочеться дихати парами аміаку, а потім купувати дорогі "духи", щоб забити запах нашатирю та оцту.

Чистити скло мильним розчином та водою з додаванням Fairy – довго та незручно. До того ж, за словами водіїв, які використовували ці "чудо-засоби", після такої обробки на склі залишаються візерунки та жирна райдужна плівка.

Навряд чи ефективним буде метод чищення скла авто половинкою сирої картоплі або губкою із сіллю. До того ж, сіль може залишити подряпини на склі, краще не ризикувати.

"вредные советы" для автолюбителей

На просторах інтернету шкідливих порад для водіїв-новачків так само багато, як корисних лайфхаків для автолюбителів. До того ж, поряд завжди знайдуться досвідчені водії. До кого прислухатися, і які поради випробувати на собі – кожен обирає сам. У будь-якому випадку, професіоналами не народжуються й досвід приходить з часом. Як кажуть, на помилках вчаться...

Читайте також: Навіщо в авто потрібні лак для нігтів, лимон та зубна паста: дешеві та ефективні хитрощі для водіїв-початківців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк