02.02.2024, 18:26

Навіщо в авто потрібні лак для нігтів, лимон та зубна паста: дешеві та ефективні хитрощі для водіїв-початківців

дешевые и эффективные хитрости для начинающих водителей

Багато чоловіків готові витрачати на своє авто сили, час та величезні кошти. Але є ефективні лайфхаки, які напевно здивують водіїв-початківців. Час Пік розповість про деякі хитрощі, які допоможуть вирішити ту чи іншу проблему. Наприклад, навіщо в авто потрібно мати лак для нігтів та лимон, або чим водієві може допомогти звичайна газета та тенісний м'ячик.

Автомобілі для багатьох чоловіків, як друга дружина, недарма ж вони дають їм імена, ласкаво називаючи, наприклад, "Ластівкою". Саме машинам вони готові присвячувати велику частину свого вільного часу, витрачати на них величезні гроші, прикрашати, удосконалювати, пестити та плекати.

Для автомобілістів-новачків існує безліч порад та рекомендацій від досвідчених водіїв, які врятують від проблем на дорозі та допоможуть суттєво заощадити кошти. А заощаджені кошти можна витратити на подарунок коханій дружині).

Лайфхаки від досвідчених водіїв

Як відкрити замерзлий замок?

З такою проблемою стикається багато автомобілістів і впоратися з нею можна легко за допомогою спеціального розморожувача. Але що робити, якщо автохімія також знаходиться у закритому авто? Є перевірені "дідівські методи", вони найчастіше ефективні й, до того ж, на них не потрібно витрачатися.

Коли мороз на вулиці не нижче -3°C, можна спробувати відкрити замерзлий замок за допомогою гарячого дихання, просто подихавши в замкову щілину. Для цієї мети також можна використовувати коктейльну трубочку.

Ключ від машини можна нагріти запальничкою, після чого акуратно вставити в замок і провернути.
Можна використовувати для розморожування замку пляшку з гарячою водою або мішечок із теплим піском. Однак потрібно пам'ятати, що після використання води або після миття у мороз слід добре просушити замок, інакше незабаром знову доведеться думати, як відкрити замерзлий замок.

Антисептичний гель для рук ідеально розтоплює лід. Необхідно просто нанести його на замерзлий замок. Цей засіб є в будь-якій аптеці й коштує він набагато дешевше спеціальної автохімії.

І пам'ятайте: у жодному разі не варто відкривати замок силою, інакше доведеться купувати новий замок.

Як прибрати неприємний запах у салоні?

Сьогодні існує безліч ароматизаторів для авто, як кажуть, на будь-який смак та гаманець. За допомогою цих ароматів водії намагаються не тільки створити комфортну обстановку у салоні, але й позбавитися неприємних запахів. І коштувати такі парфуми для авто можуть недешево.

Однак, від непотрібних запахів можна позбутися за допомогою соди, кави та активованого вугілля. Достатньо просто змішати інгредієнти, розкласти їх у пластикові контейнери або дихаючі мішечки і залишити у салоні. Можливо, потрібно кілька разів повторити цю процедуру.

А замість дорогих "духів" можна покласти в салон мішечки, наповнені пряними спеціями, запашними суцвіттями та корінням, сухими ягодами та фруктами. Такий наповнювач можна зібрати "під себе", а якщо просочити його ефірними маслами, то запах радуватиме вас кілька місяців.

дешевые и эффективные хитрости для начинающих водителей

Як знизити рівень вологості у салоні?

Перед тим, як поставити автомобіль на паркування вночі, не забувайте провітрити салон. Провітрювання дасть можливість зрівняти температуру й запобігти запотіванню та накопиченню конденсату. І скло вашого автомобілю не буде покриватися крижаною кіркою.

А для зниження рівня вологості в салоні досвідчені водії користуються перевіреними методами, які, до речі, не вимагають витрат. Можна підкласти газету під ноги, вона виконуватиме функцію вбирання зайвої вологи. Також на підлогу авто можна покласти звичайну шкарпетку, наповнену силікагелем або наповнювачем для котячих туалетів. Цей "чарівний мішечок" зменшить ризик запотівання вікон у авто.

Лак для нігтів має бути не тільки у жіночій косметичці

Як стверджують бувалі водії, безбарвний лак для нігтів – справжній порятунок. Якщо на склі з'явилася невелика тріщина, її можна зафіксувати за допомогою звичайного безбарвного лаку для нігтів. Тріщина не зростатиме і ви спокійно зможете подумати, як вирішити проблему.

Як видалити наклейку зі скла?

Багато водіїв люблять прикрашати скло своєї машини різноманітними наклейками. А ось видалити набридлу "прикрасу" без подряпин буває непросто. Водії купують спеціальні засоби та пристрої, хоча можна скористатися перевіреним засобом.

Візьміть теплий вологий рушник, покладіть його на наклейку й порадуйте себе чашкою ароматної кави. Через 10-15 хвилин ви можете очистити скло.

Навіщо водієві в салоні тримати лимон та зубну пасту

Досвідчені водії знають, що звичайний лимон допоможе вирішити одразу кілька проблем у дорозі. По-перше, це чудовий натуральний ароматизатор. По-друге, лимонний сік ефективно бореться із забрудненнями на оббивці салону. По-третє, часточка лимона допоможе водієві не заснути за кермом. Достатньо з'їсти без цукру шматочок лимона або покласти під язик, і сон як рукою зніме.

А зубна паста краще сухої ганчірки допоможе почистити потьмянілі пластикові фари, якщо під рукою не виявилося спеціальних засобів для чищення.

Тенісний м'ячик та парковка

Тенісний м'ячик можна використовувати не тільки при грі в теніс, для масажу та сушіння білизни. Досвідчені водії радять новачкам за кермом використовувати його під час процесу паркування як своєрідний орієнтир.

Потрібно просто підвісити тенісний м'яч до гаражної стелі таким чином, щоб він опинився посередині лобового скла й торкався його, коли необхідно зупинитися. Звичайний тенісний м'ячик замінить дорогі датчики паркування.

Це лише мала частина простих, корисних та ефективних лайфхаків, які допоможуть водіям-початківцям зробити експлуатацію улюбленої "Ластівки" простішою, приємнішою, а головне - дешевшею. А багато корисних порад, які напевно здивують водіїв-початківців, можна вивудити з моря інформації в інтернеті, або спілкуючись з досвідченими водіями, які так само багато чому вчилися на своїх помилках.

дешевые и эффективные хитрости для начинающих водителей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк