31.01.2024, 22:47

Українська науковиця здійснила успішний суборбітальний політ у космос

Марина Гончар | Всі новини автора
космос

26 січня, у п’ятницю, компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic здійснила свій шостий успішний комерційний політ у космос.

Разом із трьома іншими туристами до суборбітального космосу політала дослідниця українського походження Ліна Бороздіна — жінка придбала свій квиток ще у 2005 році. Ціна квитка на космічну подорож склала $ 400 тисяч, повідомляє Час Пік.

Майкл Колглайзер, генеральний директор Virgin Galactic, зазначив:

"Неймовірна команда Virgin Galactic підтримала ще одну успішну місію і подарувала незабутні враження чотирьом новим астронавтам. Успіх "Galactic 06" та інших комерційних космічних польотів компанії за останні місяці лише посилює нашу впевненість у нашій здатності надавати чудові враження нашим клієнтам.

З початком виробництва наших кораблів наступного покоління класу Delta ми сподіваємося розширити наші польотні можливості: випробування мають розпочатися наступного року, а комерційна експлуатація — у 2026 році", - йдеться у повідомленні.

Раніше Час Пік повідомляв, що Компанія Virgin Galactic здійснить шостий комерційний космічний політ, і цього разу на борту буде уродженка України. Вона стане першою українкою в космосі.

Читайте також: Вчені зробили революційне відкриття, яке підтверджує існування життя на Венері

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк