28.01.2024, 10:32

У разі ядерної зими: вчені назвали рослину, яка врятує людство від голоду

ядерная зима

Якщо у світі станеться катастрофічна подія - виверження великого вулкана або навіть масштабна ядерна війна - людина має шанс не померти від голоду. Внаслідок катастрофічної події вимре не вся флора.

Міжнародна група дослідників стверджує, що для порятунку людства від голодної смерті за ядерної війни можуть бути морські водорості, передає Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

Насправді, зменшення сонячного світла у разі ядерної зими, зіткнення з астероїдом або виверження великого вулкана, призведе до знищення сільського господарства. Людству доведеться швидко шукати стійких джерел їжі. Найбільш перспективними для цього дослідники називають морські водорості, оскільки вони можуть швидко рости в широкому діапазоні умов довкілля.

"Інвестиції у створення ферм з вирощування морських водоростей можуть запобігти глобальному голоду за сценаріями, де сонячне світло різко скорочується", - цитують у ЗМІ слова експерта з Кентерберійського університету у Великобританії Девіда Денкенбергера.

У ході досліджень вдалося з'ясувати, що водорості досить стійкі, щоб вижити в океанах навіть після повномасштабної ядерної війни.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: