27.01.2024, 10:35

Може зіпсувати вихідні: на Землю обрушилася потужна магнітна буря

магнитная буря

Настали вихідні, але дещо може їх затьмарити, і це - магнітні бурі. Потужні геомагнітні коливання протримаються два дні.

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 27-28 січня ]]>опублікував]]> Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, передає Час Пік.

За даними дослідників, у суботу, 27 січня, очікує геомагнітна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), який відповідає потужній магнітній бурі, здатній впливати на самопочуття людей. У неділю, 28 січня, активність трохи спаде - до К-індексу 4 (жовтий рівень), але все одно буря залишатиметься досить сильною та відчутною для метеозалежних людей.

Щоб вихідні пройшли без ускладнень, необхідно з більшою увагою поставитися до свого здоров'я. Рекомендується не зловживати шкідливою та важкою їжею, відмовитися від вживання кави чи міцного чаю та будь-яких шкідливих звичок. Найкраще провести суботу та неділю у відпочинку, без емоційних та фізичних навантажень. Якщо є можливість - прогуляйтеся на свіжому повітрі.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: