23.01.2024, 17:35

Обери колір і дізнайся своє справжнє призначення: тест для тих, хто зайшов у глухий кут або хоче змінити життя

тест по психологии с цветами

Сучасні психологи сходяться на думці про існування зв'язку між характером людини та її улюбленим кольором. Перевага в кольорах проявляється в одязі, інтер'єрі житла та навіть косметиці. Якщо уважно поспостерігати - можна не лише "розкусити" іншу людину, а й розібратися в собі.

Час Пік, на основі наявних висновків психологів, склав інтерактивний короткий тест, який допоможе зрозуміти, в яких сферах від любителів певних кольорів слід очікувати максимального розкриття та ефективності.

З давніх-давен люди дійшли висновку, що кольори можуть як впливати на людину, так і відображати її характер. Наприклад, ще Гіппократ, описуючи типи темпераменту, визначив, що холерикам більш симпатичний червоний колір, сангвінікам - жовтий, флегматикам - зелений, меланхолікам - чорний.

Люди настільки звикли асоціювати кольори з емоціями, що навіть далекі планети виявилися "розфарбованими" і стали асоціюватися з певним кольором: Венера - з синім, Сатурн - з зеленим, Марс - з червоним. Примітно, що манера асоціювати планети з кольорами з'явилася задовго до того, як їх можна було розгледіти через телескоп. Кольори - це фундамент у багатьох сферах: в живописі, кінематографі і навіть у рекламі.

Не дивно, що сучасна психологія погоджується з тим, що колір, якому віддає перевагу людина, тісно пов'язаний з її характером і, отже, реалізацією в житті. Якщо ви відчуваєте, що не знаходите себе у своїй роботі чи професії, не можете розкрити свій потенціал, тест з вибором кольору буде чудовим способом розібратися в собі та зрозуміти, чи знаходитесь ви у своїй "кольоровій" стихії.

Щоб пройти тест, достатньо вибрати картинку, яка більшою мірою приваблює своїм кольором, та натиснути на метелика. Ви отримаєте відповідь про максимально відповідну для вас сферу діяльності.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк