28.02.2024, 18:38

"Їхні потуги зазнали поразки": У ГУР відреагували на звернення Придністров'я до РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, звернення ватажків невизнаного Придністров'я до Росії "про захист від Молдови" було не тим результатом, на який чекав Кремль.

Він наголосив: повідомлення про те, що "ПМР" нібито проситиме Путіна про включення регіону до складу РФ, так і не підтвердилися, про що раніше і говорила розвідка, передає Час Пік.

"Сьогодні, враховуючи ситуацію в "ПМР", нічого не сталося. Росія не отримала бажаного результату. У даній ситуації їхні потуги, політичні та інформаційні зазнали поразки", - сказав Юсов.

Він також зазначив, що активна дезінформаційна кампанія, яка точилася навколо Придністров'я в останні дні, свідчить про те, що в цій ситуації "була зацікавлена сторона".

Реакції Молдови

Прессекретар уряду Молдови Даніел Воде зазначив, що на тлі звернень представників невизнаного "ПМС" у Кишиневі не вбачають загрози нової ескалації та дестабілізації ситуації у регіоні.

Він підкреслив, що зібраний сепаратистами "з'їзд депутатів" є спробою поширити істерію в суспільстві навколо "так званої події в Тирасполі", яка була спланована "тими, хто знаходиться ліворуч від Дністра, та Кремлем".

"Ми не бачимо небезпеки дестабілізації. Ми дуже уважно стежимо і повторюємо, що цей регіон теж хоче миру і безпеки. А те, що відбувається в Тирасполі, це пропагандистська подія, хитрощі, які не заслуговують на прямі трансляції іноземних журналістів або напружені заголовки в новинних бюлетенях", - наголосив спікер.

Нагадаємо, що сьогодні представники "ПМР" попросили Росію про допомогу через економічну блокаду та "посилення тиску" з боку Молдови.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк