27.02.2024, 10:28

Український генерал спрогнозував, коли чекати на гарні новини з фронту

война в украине

Хороші новини з фронту можуть з'явитися для України влітку-восени 2024 року. РФ може бути ослаблена не тільки на полі бою.

Прогноз щодо ситуації на фронті дав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі телеканалу FREEДОМ, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Не тільки ми, а й наші союзники зрозуміли, що агресор має бути ослаблений не лише на полі бою, а й, звичайно, у тилу, бо тил дає дуже потужні засоби: і ракети, і безпілотники, і літаки. І найголовніша "кров війни" - це пальне, це солярка, це бензин, це масло, на якому літають ті ж стратегічні бомбардувальники, штурмовики, відповідно, винищувачі, танки, БТР та БМП рухаються, ракетні системи та потяги", - сказав Маломуж.

За його словами, зараз варто повністю ворога позбавити цих засобів, щоб йому не було на чому літати. Та й танк без солярки нічого не вартий. Крім того, як зазначив генерал, важливо щоб були обмежені можливості РФ заробляти гроші на зовнішніх ринках від продажу нафти і газу, адже саме цей прибуток спрямовується на продовження війни проти України.

"Малюк (голова СБУ Василь Малюк, -ред.) правильно сказав - знищувати нафтобази, нафтопереробку. Це подвійна перспектива. Це ослаблення ворога на полі бою і недопущення стратегічних ударів по Україні. І друга складова - це позбавлення сил і коштів на зовнішніх ринках. Я думаю, двояке завдання, воно поступово, поетапно виконується", - вважає Маломуж.

Він додав, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше озвучив, що Україна має право завдавати ударів по "російським військовим цілям за межами України" відповідно до міжнародного права.

"Це дуже великий плюс, тому що консолідована позиція і українських безпілотників, і ракет середньої та малої дальності, і закордонних, звичайно, дуже потужно можуть придушити потенціал Росії. Це перспектива сукупності тієї великої стратегії, про яку ми говорили. Такий симбіоз дасть добрі перспективи на, я думаю, літо-осінь 2024 року", - прогнозує генерал.

Читайте також: "У майбутньому не можна виключати": Макрон зробив заяву щодо відправлення західних військ в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: