26.02.2024, 12:10

Чому у Кремлі утрималися від коментарів щодо річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну: думка ISW

Почему в Кремле воздержались от комментариев касательно годовщины полномасштабного вторжения РФ в Украину

Російські пропагандистські ЗМІ та офіційні особи РФ, не бажаючи привертати увагу до невдач у досягненні заявлених стратегічних цілей в Україні та до значних втрат особового складу російської армії, утрималися від коментарів щодо другої річниці початку повномасштабного вторгнення.

Російські чиновники та державні ЗМІ утримувалися від публічного обговорення дворічної річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого, ймовірно, намагаючись уникнути обговорення нездатності Росії досягти заявлених нею воєнних цілей ціною значних людських жертв. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Аналітики ISW зазначили, що 24 лютого спостерігалася мінімальна дискусія з боку російських урядовців щодо дворічної річниці початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Російські офіційні особи, а також державні та афілійовані з державою телеканали, ймовірно, утрималися від коментарів з приводу дворічної річниці початку повномасштабного вторгнення РФ, щоб не привертати увагу до нездатності Росії досягти своїх заявлених стратегічних цілей в Україні та її нагальніших завдань - мети захопити всю Луганську та Донецьку області, зазнавши при цьому високих кадрових втрат. Недавнє російське опитування громадської думки показало, що ставлення росіян до війни в Україні в останні місяці в основному залишилося незмінним й що більшість росіян значною мірою апатичні до війни, хоча більшість з них не підтримують другу хвилю мобілізації", - йдеться у звіті ISW.

На думку експертів ISW, Путін, ймовірно, усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде широко непопулярна, й стурбований тим, що такий захід викличе широке невдоволення. Проте аналітики впевнені, що після виборів диктатор РФ піде на непопулярні заходи.

"Путін може перестати турбуватися про суспільні настрої після свого переобрання у березні 2024 року та вирішити, що потреби Росії у формуванні сил переважують ризики широкого внутрішнього невдоволення", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Втрати армії Росії за два роки війни проти України стали абсолютним рекордом: Аналіз військового експерта

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк