25.02.2024, 10:30

"Готуємо багато сюрпризів": дрони українського виробництва будуть оснащені штучним інтелектом

дрон

Дрони українського виробництва будуть оснащені штучним інтелектом, оскільки штучний інтелект у БПЛА на полі бою - реальність війни у 2024 році.

Про це ]]>заявив]]> керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram, передає Час Пік.

Єрмак повідомив, що 24 лютого міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин та CEO Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки та оборони.

"Це ще один результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні минулого року. Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, розробляємо та озброюємось. Попереду ще низка конференцій такого масштабу, як у Вашингтоні, де були присутні спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, а також міністр оборони США Ллойд Остін, виробники та інші знакові люди. Ми готуємо багато сюрпризів. Я нагадаю, що про спільне виробництво озброєнь домовлялися Володимир Зеленський та Джо Байден", - написав керівник ОП.

Він уточнив, що Helsing - це німецька компанія, яка розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона є партнером Rheinmetall з 2022 року, а також співпрацює із Федеральним міністерством оборони Німеччини. В Україні компанія працює з 2022 року.

"Цей меморандум має конкретну мету - посилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ в БПЛА нашого виробництва. Ми повинні бути на крок попереду в технологічній війні. І розуміємо чітко завдання, які стоять перед нами. ШІ в сучасній війні - необхідність", - додав Єрмак. .

Читайте також: Лідери G7 обіцяють надати Україні достатню фінансову допомогу протягом 2024 року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: