25.02.2024, 08:40

Морози та сніг ще повернуться?: Синоптики дали прогноз на березень

март

Лютий у 2024 році в Україні виявився по-весняному теплим. Але березень навпаки може прийти з похолоданням - морозами та навіть снігом.

Прогноз на березень дала синоптик Наталія Птуха в інтерв'ю ]]>NV]]>, передає Час Пік.

"Календарна весна розпочнеться дуже схожою погодою, яка у нас зараз на території України. Буде дещо більше прояснень, антициклон дещо посилиться до середини наступного тижня. Нічна температура може навпаки, дещо знизитись у більшості регіонів, навіть у західних областях, а вдень буде залишатися у плюсових значеннях, але також вже не такі високі. Певне зниження температури, але загалом спокійне, вже можна говорити майже весняна погода", - розповіла синоптик.

Водночас вона уточнила, що "після 5 березня температура принесе неприємний сюрприз".

"Така циклічність погоди закономірна, зараз потепління, потім, до речі, десь після 5 березня може бути певне зниження температури", - прогнозує Птуха.

Це також відповідає прогнозу на березень, який оприлюднив портал meteo.ua. Синоптики вважають, що у другій половині місяця температура впаде до "мінусів" у більшості регіонів. Крім того, українці ще можуть зіткнутися зі снігопадами.

Читайте також: Частина Луганщини піде під воду? Окупанти відкрили "скриню Пандори", що може призвести до незворотної катастрофи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк