24.02.2024, 16:23

"Всі хочуть завершення війни. Але на наших умовах": Зеленський із Гостомелю звернувся до українців

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський у Гостомелі під Києвом, звідки мало розпочатися російське "захопити Київ за три дні", подякував українцям, які два роки борються за перемогу після російського повномасштабного вторгнення.

Своє відеозвернення до українців президент опублікував у мережі, передає Час Пік.

"Сьогодні ми в символічному місці – Гостомелі. Саме тут Путін хотів виграти битву за нашу столицю, битву за Київ – ключову битву того бліцльоду, який він планував. Саме тут він зазнав першої та фундаментальної поразки, коли наші воїни знищили десант російських убивць і не дали створювати тут її плацдарм. Світ побачив, що будь-яке зло може бути розбите і російський не виняток", – сказав він.

За словами Зеленського, цілі покоління в Європі не бачили таких масштабних битв за незалежність, тому існував страх реального опору Росії.

"Цей страх був спалений саме тут, на злітній смузі аеропорту Гостомеля і в багатьох інших місцях убивств, де наші люди цілком хоробро стали на захист себе та свого будинку. Тоді багато хто у світі ще не почав вірити Україні. Тоді ще ніхто не міг знати, що буде не просто за два роки, а за кілька тижнів. У нас було менше зброї, але вже тоді українці довели, що ми можемо воювати, можемо боротися", – зазначив глава держави.

Він підкреслив, що за два роки війни українці не змінили своєї незалежності, світ не схибив, і ми разом можемо досягти "цілей миру", тому що "російське божевілля не пануватиме на українській землі".

Читайте також: Зеленський вніс до Ради законопроєкт щодо звільнення зі служби в запас строковиків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк