24.02.2024, 08:51

24 лютого - два роки повномасштабної війни в Україні

война в украине

24 лютого 2022 року приблизно о 5 годині ранку за київським часом російські війська вторглися на територію України. Почалася повномасштабна війна.

Сьогодні, 24 лютого 2024 року, друга річниця війни в Україні, передає Час Пік.

Два роки тому російські війська вторглися на територію України з РФ, Білорусі, анексованого Криму. Також до бойових дій включилися бойовики з так званих "ЛНР" та "ДНР". Війська почали наступ за чотирма основними напрямками - з півночі в напрямку Києва, з північного сходу в напрямку Харкова, з південного сходу з Донбасу та з півдня з Криму. Згодом війська противника вдалося відкинути з Київської, Харківської областей, а також Херсона.

За даними з відкритих джерел, зараз лінія фронту розтягнута майже на 1000 кілометрів. За останні місяці вона практично не змінилася. В окупації перебуває приблизно 18% території України.

За даними ООН, на які посилаються ЗМІ, з початку вторгнення загинули близько 10 600 мирних жителів, поранення отримали - близько 20 000. Проте реальні втрати та жертви серед цивільних можуть бути набагато вищими.

Понад 10 мільйонів українців були змушені залишити свої будинки. Понад 6,4 громадян України, якщо вірити УВКБ ООН, є біженцями за кордоном. Найбільше українців проживає зараз у Німеччині - понад 1 мільйон. Близько 3,7 мільйонів людей стали ВПО.

Читайте також: У ЛОВА розповіли про найскладніші ділянки фронту на Луганщині - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: