23.02.2024, 19:25

Зустріч із польськими урядовцями на кордоні не відбулася, - Шмигаль

Марина Гончар | Всі новини автора
український уряд

Представники Кабінету міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокування, а польські урядовці – ні. Зустріч не відбулася.

Про це прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Час Пік.

За словами прем'єра, до українсько-польського кордону прибули віцепрем’єр-міністр, віцепрем’єр-міністр з відновлення, міністр внутрішніх справ, міністр АПК, заступник міністра закордонних справ, заступник міністра економіки, заступник міністра інфраструктури, голова Державної прикордонної служби, генерал Сергій Дейнеко, керівник Державної митної служби.

Та попри пропозицію президента Зеленського провести зустріч на кордоні та знайти компроміс, керівництво Польщі відмовилося від зустрічі:

"Але, на жаль, така зустріч з польськими урядовцями сьогодні не відбулась", - написав Шмигаль. 

"Місяць тому ми погоджувалися, що блокування кордону шкодить нашим країнам і що важливо не допустити подібних інцидентів. Пройшов місяць, і ми знову повернулися в цю точку. Тільки тепер ми бачимо відверті провокації.  Ми розуміємо складності, з якими стикається польський уряд. І ми готові допомогти у вирішенні цієї ситуації. Ми йдемо на зустріч", - зауважив прем'єр. 

Він нагадав, що останні пів року Україна живе в умовах постійної блокади з боку Польщі, яка вдарила як по українській економіці, так і по можливості захищатися від агресії РФ. Це відбувається попри те, що прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск наголошував на тому, що Польща є найнадійнішим та найважливішим союзником України. 

Читайте також: ЄС ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк