22.02.2024, 18:29

В Україні можуть запровадити нові штрафи за порушення правил дорожнього руху: що варто знати водіям

Віктор Білий | Всі новини автора

Водіям хочуть посилити відповідальність за їзду на літніх шинах взимку та перевищення швидкості. Законопроєкт із відповідними пропозиціями зареєстрований у Верховній Раді.

Група народних депутатів від фракції "Слуга народу" зареєструвала законопроєкт 11029 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Закон «Про дорожній рух» про посилення відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, передає Час Пік.

Пропонується встановити відповідальність за керування ТЗ з шинами, що не відповідають сезонним вимогам.

За використання шин, що не відповідають сезонності, передбачений штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Штраф за повторне порушення пропонують встановити на рівні від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3400-8500 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами від 3 до 6 місяців.

Також депутати пропонують перевищення середньої швидкості руху визначати шляхом поділу подоланої транспортним засобом відстані на час, витрачений на проїзд певної ділянки дороги. Впровадження такої системи дозволить значно знизити аварійність на дорогах та забезпечить ефективніший метод ідентифікації порушників та притягнення їх до відповідальності за порушення швидкісного режиму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: