22.02.2024, 13:07

Іноземним громадянам офіційно дозволили служити в Національній гвардії України

Иностранным гражданам официально разрешили служить в Нацгвардии Украины​​​​​​​

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який дозволяє іноземним громадянам та людям без громадянства проходити військову службу в Нацгвардії України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ ]]>№84/2024]]> "Про Положення про проходження військової служби в Національній гвардії України іноземцями та особами без громадянства". Указ набув чинності з 21 лютого 2024 року, повідомляє Час Пік.

Згідно з указом, іноземці можуть проходити військову службу за контрактом як на рядових посадах, так й на посадах сержантського та старшинського складу.

Для того, щоб вступити до лав Нацгвардії України, потрібно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання або безпосередньо до військової частини Нацгвардії, в якій іноземці хочуть проходити військову службу.

Після медогляду та професійного відбору їм необхідно скласти нормативи з фізпідготовки. Для прийнятих на військову службу іноземців встановлюють випробувальний строк - два місяці.

Варто зазначити, що підписати контракт на військову службу можуть лише ті іноземні громадяни, які перебувають в Україні на законних підставах, не мають судимості та відповідають вимогам проходження військової служби. Також, за наявності вакантних військових посад, на військову службу за контрактом можуть прийняти й іноземних громадянок.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк