04.10.2023, 10:59

"Укрзалізниця" запускає новий потяг до Варшави: подробиці

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Укрзалізниця

15 жовтня перевізник "Укрзалізниця" запустить новий потяг від Львова до Варшави. Маршрут проходитиме через станцію Рава-Руська.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу компанії.]]>

Зазначається, що поїзди почнуть курсувати між містами вперше за 18 років. 

"Нам знадобилося понад шість місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном”, — сказав голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

На Львівщині відбуватиметься пересадка з потягу української ширини колії на потяг європейської колії й навпаки. Така пересадка буде у Рава-Руській. Вона узгоджена, і поїзд зможе чекати усіх пасажирів.

"Розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові", — йдеться у повідомленні.

Розглянути розклад руху чи придбати квитки можна буде у мобільному додатку компанії, чат-ботах, на сайті "Укрзалізниці" та у міжнародних касах вокзалів.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Укрзалізниця" запустить нові маршрути до країн Європи: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк