26.09.2023, 23:33

"Укрзалізниця" запустить нові маршрути до країн Європи: подробиці

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Укрзалізниця

У жовтні цього року перевізник "Укрзалізниця" запустить нові маршрути до трьох країн Європи: Польщі, Чехії та Німеччини.

Про це повідомив голова управління УЗ Євген Лященко для "]]>Інтерфакс-Україна]]>", передає Час Пік.

Зокрема у жовтні компанія запустить потяг "Рава-Руська - Варшава" спільно з польським перевізником SKPL. За словами Лященка, він зможе щодня перевозити близько 500 пасажирів в обох напрямках. 

Також "Укрзалізниця" планує співпрацювати з RegioJet:

"Вони почнуть виконувати рейси Чоп - Прага десь з листопада. Проте це також відбудеться до кінця 2023 року. З RegioJet у нас зараз два проєкти на виході: рейси Чоп - Прага та Перемишль - Берлін - Ганновер", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що така співпраця необхідна, адже в "Укрзалізниці" недостатньо власного рухомого складу, а в майбутньому можливе створення європейського варіанту УЗ:

"З часом може бути створена європейська пасажирська компанія УЗ, так само як з'явилася на ринку вантажних перевезень Cargo Polska. Проте це доволі складний і тривалий процес. Крім того, потрібен рухомий склад: вагони, локомотиви. Мушу визнати, це питання не одного року", — додав Лященко.

Нагадаємо, що раніше "Укрзалізниця" анонсувала запуск нового потяга до Польщі, а саме до Варшави. Коли його планують запустити - читайте в нашому матеріалі.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Американська корпорація може виробляти БМП ASCOD з Україною

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк