23.05.2023, 15:07

УЗ планує тестування жіночих купе: що відомо

Альона Тихоненко | Всі новини автора
УЗ

Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе. На першому етапі купити квитки можна буде лише у мобільному застосунку компанії.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресцентр]]> Укрзалізниці.

Повідомляється, що наразі компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. Як зазначає голова управління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко, безпека зараз є пріоритетом, тому, вивчивши світовий досвід, працівники компанії сподіваються, що низка заходів сприятиме запобіганню будь-яких проявів домагань:

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", — повідомив він.

Також Лященко додав, що жіночі купе тестуватимуть упродовж декількох місяців. На першому етапі замовити квитки буде можливо тільки через мобільний застосунок Укрзалізниці. Подальший розвиток залежатиме від попиту та відгуків:

"Поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" з жіночими купе. Ми разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування", — повідомив голова.

У пресцентрі додають, що у 2010 році вже запроваджували таку послугу, проте вона не мала попиту через доступ до квитків лише в касах. Усі нові вагони Укрзалізниці зараз оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Нова професія з нуля: Мінцифри запустило платформу "Дія.Освіта"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк