22.12.2022, 13:22

"Воїн світла": Модель із Чернігова представить Україну на конкурсі краси "Міс Всесвіт-2022"

Модель из Чернигова представит Украину в конкурсе красоты "Мисс Вселенная-2022" / коллаж: Styler

Модель із Чернігова Вікторія Апанасенко у січні 2023 року в США представить Україну на одному з найпрестижніших конкурсів краси "Міс Всесвіт". Мережу приголомшив костюм, в якому українка вийде на подіум.

Національний комітет "Міс Україна Всесвіт" представив ефектний національний костюм "Воїн світла", в якому учасниця від України вийде на подіум "Міс Всесвіт-2023", повідомляє Час Пік.

Вікторія Апанасенко представить це вбрання на шоу національних костюмів 11 січня 2023 року в Новому Орлеані (США).

На створення костюма "Воїн світла" пішло близько чотирьох місяців. Його вигадували, шили й удосконалювали в екстремальних умовах: без електроенергії, при свічках, в укритті під час повітряних тривог.

Як повідомляється на сторінці національного комітету в Instagram, костюм створила для Вікторії знаменитий український дизайнер Леся Патока, яка раніше розробляла концертні образи для Onuka, Джамали, "Бумбокс", Pianoбой, Сергія Бабкіна, Олі Полякової тощо.

В його основі лежить образ Архангела Михаїла, який захищає Україну з мечем у руках.

"В образі використано п'ять основних матеріалів і елементів. Монолітний комбінезон, що символізує броню, як друга шкіра огортає Вікторію. Біла сукня, що складається зі стилізації вишиванки з пишними рукавами, спідниці, на яку загалом пішло більше 10 метрів тканини, і створеної на сучасний лад крайки, тобто поясу. Костюм прикрашає головний убір із традиційними для України колосками. Символічні крила, обпалені в битві, обрамлені синьо-золотими обладунками в кольорах українського прапора, розкриті для вирішального бою та прикрашені різноманітними дзеркальними орнаментами", - говориться в релізі.

Модель из Чернигова представит Украину в конкурсе красоты "Мисс Вселенная-2022"

Вікторії Апанасенко 28 років, вона родом із Чернігова. Модель, психолог та волонтер. Закінчила факультет психології КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Соціальна робота". Також працює професійною моделлю та активно підтримує українські бренди.

Під час війни зайнялася волонтерською діяльністю: підготовку до конкурсу краси поєднує з приготуванням обідів для ЗСУ та доставкою гуманітарної допомоги постраждалим від війни сім'ям.

Фінал конкурсу "Міс Всесвіт-2022" відбудеться 14 січня 2023 року в місті Новий Орлеан (штат Луїзіана, США).

У мережі оприлюднили офіційні портрети "Міс України Всесвіт-2022" Вікторії Апанасенко для конкурсу "Міс Всесвіт".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк