26.04.2024, 20:25

Глава Пентагону назвав пріоритет "Рамштайну" та повідомив терміни появи перших F-16 в Україні

Марина Гончар | Всі новини автора
сша

Глава Міноборони США Ллойд Остін назвав пріоритет 21-ї зустрічі у форматі "Рамштайн" та повідомив, коли в Україні з'являться перші американські багатофункціональні винищувачі F-16.

На відкритті засідання, глава Пентагону заявив, що на цій зустрічі учасники зосередяться на посиленні української протиповітряної оборони, наголосивши, що це є найвищим пріоритетом, передає Час Пік.

"Сьогодні ми приділимо особливу увагу посиленню української ППО. Україна критично потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони й терміново потребує постачання ракет для неї", – сказав глава Пентагону.

Також міністр нагадав, що ЗСУ потрібна велика кількість артилерійських систем для звільнення окупованих росіянами територій.

Крім того, перед початком засідання Остін прокоментував постачання F-16. За словами керівника американського оборонного відомства, перші винищувачі разом із пілотами та обслуговуючим персоналом почнуть прибувати в Україну вже цьогоріч.

Глава Пентагону нагадав, що за два роки повномасштабної війни Київ отримав від членів контактної групи "Рамштайн" понад 3000 одиниць бронетехніки, зокрема 80 бойових танків, понад 70 комплексів ППО та тисячі ракет.

Читайте також: ГУР знищило російський гелікоптер Ка-32 прямо на аеродромі в Москві - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк