23.03.2024, 13:28

Під час навчань Балтійського флоту росіяни "випадково" вдарили ракетою по риболовецькому траулеру

Во время учений Балтийского флота россияне "случайно" ударили ракетой по рыболовецкому траулеру

У Балтійському морі затонув російський риболовецький траулер "Капітан Лобанов". Частина екіпажу загинула. Співробітники ФСБ попросили тих, хто вижив "не поширюватися" про інцидент.

Під час навчань Балтійського флоту неподалік узбережжя Калінінградської області внаслідок вибуху затонув російський риболовецький траулер "Капітан Лобанов". Інцидент стався 19 березня. Є загиблі. В РФ ретельно приховують причини загибелі траулера з екіпажем, повідомляє Час Пік.

Родич члена екіпажу траулера "Капітан Лобанов" підтвердив виданню "]]>Дождь]]>", що у корабель помилково влучила ракета ВМФ РФ, випущена під час навчань Балтійського флоту. Ракета знесла рубку капітана. Загинуло троє членів екіпажу, ще четверо отримали поранення. Ще одна ракета, за словами джерела, впала у рибальські сітки поряд із промисловим судном компанії МРТК, яке знаходилося неподалік траулера "Капітан Лобанов".

Проте, у Росії подробиці цього інциденту ретельно замовчуються. За офіційною версією, одна людина загинула під час пожежі на судні.

"Коли забирали тих, що вижили, всі чудово знали, що загинуло троє людей. І всі чудово знали, що вдарила ракета. Але вони вирішили написати, що сталося "займання". Цікаво, яке це займання, якщо капітанської рубки повністю немає, її просто знесло", - каже джерело "Дождю".

За словами джерела, тих, хто вижив, відправили у госпіталь в місті Піонерськ, один із постраждалих перебуває у важкому стані. У шпиталі постраждалих допитали співробітники ФСБ, які попросили членів екіпажу "не поширюватися" про інцидент.

"Здається, це рекорд. Свої літаки вони вже збивали. А ось свої кораблі поки що не топили", - ]]>прокоментував ]]>новину журналіст Денис Казанський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк