26.04.2024, 16:26

"Лікарів немає, а народжувати відправляють у Старобільськ чи Луганськ": Жителька Рубіжного про ситуацію з медициною в місті - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Проблема медицини в окупованих містах Луганської області залишається актуальною. У Рубіжному немає дитячих лікарів. Народжувати жінки їздять до інших міст.

Про це розповіла мешканка міста російським журналістам, передає Час Пік.

За словами жінки, вона має піврічну дитину, "у місті ще кілька десятків новонароджених дітей і вагітні жінки. При цьому немає жодного педіатра".

"Немає дитячих лікарів. Невропатолога немає, окуліста немає. Для того, щоб дитину подивився планово фахівець, це потрібно їхати до Сєвєродонецька, довідку брати про епідоточення... Довідка ця діє 72 години, з нею їдеш через блокпости до Луганська до обласної лікарні, там теж висиджуєш у черзі”, - розповіла городянка.

За її словами, народжувати жінок з окупованих Рубіжного та Сєвєродонецька відправляють до Старобільська чи Луганська.

“Бо у нас пологовий будинок… стіни зроблені незрозуміло з чого… Знайома моя, яка працювала там, розповіла, що будівельники на зруйнованих будинках збирають цеглу, яка хоч трохи вціліла, і з цього зводять стіни у пологовому будинку”, - підкреслила рубіжанка.

Питання відсутності лікарів, за її словами, підіймалося. Окупаційна влада, за чутками, відповідає, що лікарню не перспективно відновлювати через нестачу лікарів.

“Дитина захворіла – і нема куди звертатися, і швидку ніяк викликати. Серед ночі стало погано – не викликати швидку, не викликати таксі. Біжиш сусідами: відвезуть, не відвезуть. Важко, звісно, у цьому плані”, - поділилася жінка.

Читайте також: У мережі показали, як зараз виглядає окуповане Рубіжне - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк