29.03.2024, 10:01

У Рубіжному окупанти проводять інвентаризацію об'єктів нерухомості

Оккупированное Рубежное / Фото: ТРИБУН

На окупованій Луганщині ухвалили новий "закон", згідно з яким дозволяється конфіскація "безхазяйного" майна на користь "республіки". Окупаційні адміністрації "нових звільнених" міст завзято готуються до "націоналізації" чужого житла.

Влада т.зв. "ЛНР" ухвалили новий "закон", який дозволяє конфіскацію "безхазяйного" майна на користь "республіки". Цим документом окупанти планують прикриватися при "віджимі" чужої нерухомості, повідомляє Час Пік.

Окупаційні адміністрації міст "трикутника" на Луганщині відразу ж після "звільнення" почали створювати "чорні списки", до яких вносили порожні квартири та будинки. Після появи т.зв. "закону" окупанти планують націоналізувати це житло.

Наприклад, у Лисичанську визначили перший список "безхазяйних" квартир. Поки що до списку входить понад 60 адрес. "Влада" окупованого Сєвєродонецька також активно вносить квартири в т.зв. "маневрений фонд житла". Більше того, вони вже вселяють туди нових "власників".

Не відстає від сусідів й Рубіжне. Окупаційна адміністрація Рубіжного розпочала інвентаризацію об'єктів соціальної інфраструктури – будівель, споруд та приміщень фінансових організацій, банків, аптек, торгових підприємств, магазинів. Про це ]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА. Дійде черга й до квартир...

"Упродовж 10 діб з моменту виявлення такого житла уповноважений орган розміщуватиме відповідне оголошення на своєму ресурсі в Інтернеті та на під’їздах або парканах будинків. Відтоді господарям надаватимуться 30 діб для підтвердження права власності.

У разі відсутності господаря або орендаря складатимуть акти про неможливість встановлення власників об’єктів нерухомості та заноситимуть до окупаційного єдиного реєстру безхазяйного майна. У подальшому – визнаватимуть право муніципальної власності на ці об’єкти. Тобто – націоналізуватимуть", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Тим часом ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник підписав новий указ, яким встановлено повну заборону на роздрібний продаж алкоголю у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному та 2-х районах "ЛНР".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк