23.08.2023, 13:15

Здавав позиції ЗСУ та жалівся на "скромні" прильоти по цивільних об’єктах у Слов’янську: викрито місцевого жителя

Марина Гончар | Всі новини автора
зрадник

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі Донецької обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, з березня по травень 2022 року житель м. Слов’янська розповсюджував серед користувачів російського публічного вебфоруму інформацію військового характеру. Для поширення даних чоловік використовував чат сайту, на якому публікуються здебільшого новини IT-індустрії та статті з оглядами комп'ютерної техніки.

На цьому інтернет-ресурсі підозрюваний викладав карти з позначками дислокацій особового складу та озброєння ЗСУ. Також у повідомленнях містилися дані про напрямки руху військової техніки, розміщення блокпостів і патрулів. Також він відмічав геолокації гуртожитків, промислових об’єктів і комунальних установ та чітко описував місця прильотів й оцінював їх як "скромні".

Крім того, у текстових монологах чоловік виступав з критикою демократичних процесів, що відбувалися в Україні у 2013-2014 роках, заперечував цінність української мови та культури й висловлював образи на адресу волонтерів. Активний користувач форуму брав участь і в опитуваннях. У відповіді про "очікувані результати СВО" зазначав "перемогу РФ та встановлення контролю над всією Україною".

Читайте також: ВСУ наближаються до другої лінії оборони ЗС РФ, яка може бути слабшою, ніж перша - ISW

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк