06.06.2023, 12:17

На Харківщині з'явиться село Залужне

На Харьковщине переименуют село Ватутино

У Харківській області одне із сіл перейменують на Залужне. Багато хто впевнений, що назву селу дадуть на честь головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Село Ватутіне на Харківщині перейменують на Залужне. Про це ]]>повідомив ]]>народний депутат від партії "Слуга народу", голова підкомітету з адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін, передає Час Пік.

"Дерусифікація назв населених пунктів в Україні триває! Підтримали цілий пакет змін назв, серед якого варто виокремити одну: Ватутіне (Харківська область) буде перейменоване на Залужне!", - написав Безгін у Facebook.

Таке рішення було ухвалено Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Нагадаємо, раніше Харківська обласна рада попросила Верховну Раду України перейменувати село Ватутіне на Залужне. Про це ]]>повідомляється]]> на сторінці Харківської облради у Facebook.

Нововодолазький селищний голова Олександр Єсін ]]>розповів ]]>"Суспільне Харків", що багато хто вирішив, що нова назва - на честь Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

"Багато хто подумав, що нова назва - на честь Головнокомандувача. Навіть я так спершу подумав, коли побачив пропозицію. Почали отримувати відписки від різних органів. Але насправді назва розшифровується як "за лугом". Мотивуємо тим, що село розташовується за лугом біля річки Вільхуватка...

Особисто мені подобається версія, що хочемо перейменувати на честь генерала. Але офіційна версія саме про "за лугом", безумовно", - сказав Єсін.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: