02.05.2023, 13:19

СБУ затримала мешканця Слов'янська, який "наводив" російські ракети на місто

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Затриманий

Служба безпеки України викрила ще одного зрадника, що мешкав у Слов'янську. Він допомагав ворогу "наводити" ракети на місто.

Про це повідомила пресслужба СБУ у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Повідомляється, що поплічник агресора був безробітним. Він збирав інформацію про дислокацію Сил оборони міста та передавав її окупантам. Також зловмисник намагався виявити місця переміщення ЗСУ та Нацгвардії на Бахмутському напрямку. Зазначається, що росіяни планували використати цю інформацію для ракетних ударів по українським військовим, проте завдяки співробітникам СБУ дані не потрапили до ворога.

"За даними слідства, зловмисник перебував "на зв’язку" із "заступником командира комендантського полку народної міліції днр".Фігурант обходив місцевість і приховано фіксував місця перебування українських захисників. Потім передавав інформацію через одну із заборонених російських соцмереж. За допомогу окупаційним угрупованням ворог обіцяв своєму поплічнику гроші та "високу посаду", у разі захоплення міста" — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі затримали зловмисника, він перебуває під вартою. Повідомляється, що розслідування триває для з'ясування усіх деталей.

Читайте також: Ідентифіковано ще 5 організаторів псевдореферендуму, серед них – мешканці Лисичанська та Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк