Як отримати витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

YouControl постійно підкреслює важливість перевірити контрагента за ЄДРПОУ або ІПН, наголошуючи на ризиках співпраці з потенційно ненадійними партнерами. Ця співпраця може завдати шкоди не тільки конкретній угоді, але й набутій репутації, яку здобували протягом багатьох років. Тому YouControl розробляє інструменти для швидкого та зручного аналізу бізнес-середовища. Перевірка контрагента за ІПН - це один із таких ефективних методів.

Чому саме індивідуальний податковий номер? Варто враховувати, що система YouControl та досьє підприємства в системі дозволяють робити пошук за назвою компанії, ім'ям керівника, адресою реєстрації та іншими характеристиками. Можна обрати будь-який зручний спосіб, однак важливо пам'ятати, що назви компаній інколи можуть збігатися, адреси також можуть бути однаковими, і що найгірше, прізвища засновників чи керівників можуть також збігатися. Однак ІПН є унікальним та незмінним і використовується лише для одного платника. Більше інформації доступно за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/.

Що таке код ІПН?

Індивідуальний податковий номер (ІПН), призначений для фізичних осіб-підприємців (ФОП), складається з десяти цифр. Для юридичних осіб (організацій) існує аналог ІПН, відомий як код ЄДРПОУ (Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України), який складається з восьми цифр.

Використання пошуку та перевірки за ІПН платника або його ЄДРПОУ може надати важливу інформацію всього за п'ять хвилин, включаючи такі аспекти:

  1. Підтвердження існування потрібного ідентифікаційного коду в Україні.

  2. Перевірка відповідності ім'я засновника та дати реєстрації ФОП з інформацією, яка вам надана.

  3. Оцінка наявності податкової заборгованості у підприємства.

Зазвичай цієї інформації цілком достатньо, щоб об'єктивно оцінити надійність потенційного бізнес-партнера та визначитись з необхідністю проведення детальної перевірки.

Покрокова перевірка контрагента за ІПН або ЄДРПОУ

Отримати ІПН або ЄДРПОУ можна з офіційних статутних документів компанії, які будуть надані менеджером або бухгалтером після вашого запиту.

Уявімо, що в планах є співпраця з фірмою, яка спеціалізується на продажу взуття, і ви розглядаєте можливість поставки партії товарів. Для отримання інформації щодо податкового номера необхідно вести ІПН в поле пошуку на головній сторінці сервісу YouControl. Оскільки ІПН є унікальним, система негайно знайде відповідне досьє підприємства. З першої вкладки "Досьє" дізнаєтеся поточний статус фізичної особи - підприємця.

Якщо ви помітили, що фізична особа - підприємець припинила діяльність і її реєстрація припинена - це стане важливим сигналом для вас. Якщо ж ФОП діє і його реєстрація припинена, ви отримаєте додаткову інформацію. Рекомендуємо звернути особливу увагу на вид діяльності, зареєстрований для цього підприємця, наскільки він відповідає цілям вашої угоди.

Рубрика - Правозащитник: