Які критерії є обов'язковими при пошуку та виборі імміграційного адвоката в США?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Програма United for Ukraine вже допомогла тисячам українців здійснити переїзд до США, і ще стільки ж готуються до імміграції. Однак переїзд до іншої країни – це складний процес, і тут важливо враховувати не лише культурні та мовні аспекти. У ході цього процесу обов'язково виникають побутові та юридичні питання, і якщо з першими можна впоратися самостійно, то з іншими часто потрібна допомога.

Для успішного старту в новій країні, вам може знадобитися отримання довіреності, оформлення допомоги або дозволу на роботу, і все це стає набагато простіше, якщо у вас є кваліфікований імміграційний адвокат у США.

Однак як знайти відповідного імміграційного адвоката США? Якими критеріями керуватися під час виборів? На що звертати особливу увагу? Усі відповіді на ці запитання ви знайдете, звернувшись до експертів платформи для іммігрантів у США – BAZAR.club. Ми допоможемо вам зробити перші кроки у новій країні з впевненістю та компетентністю.

Якою мовою спілкується імміграційний адвокат?

Знаючи англійську мову, ви все одно не гарантовано зможете орієнтуватись в американських законах. Тут існує своя специфічна лексика, включаючи унікальні терміни та поняття. Крім того, американська система права дуже відрізняється від звичної українцям нормативно-правової системи. В той же час не варто забувати про наявність різних місцевих правил та законів у кожному окремому штаті. З цим вам допоможе іміграційний консультант США.

Якщо ваш рівень володіння англійською мовою не нижчий за рівень C1, ймовірно, ви зможете взаємодіяти з місцевими фахівцями та розуміти всі тонкощі. Однак, якщо ваш рівень англійської нижче, ми рекомендуємо пошукати україномовного імміграційного юриста з досвідом роботи у США. З ним ви зможете детально обговорити всі нюанси вашої справи та отримати повноцінну консультацію без мовних бар'єрів.

Чи має він ліцензію штату?

Отримання офіційного дозволу працювати є обов'язковою умовою для практики імміграційних адвокатів і, безумовно, всіх інших юристів. Хоча важко уявити, що хтось міг би працювати без такого дозволу, завжди варто впевнитись у його наявності, а також перевірити ліцензію, сертифікати та інші необхідні документи.

У Сполучених Штатах Америки для зайняття професійною діяльністю мало просто освіти. Усі професіонали повинні мати відповідні дозвільні документи і цей процес ретельно регулюється. Інструменти для автентифікації ліцензій доступні для кожного. Якщо йдеться про імміграційного юриста, ви можете переконатися у законності його діяльності, відвідавши ресурс Lawyer Legion.

Який досвід та що кажуть клієнти?

В даний час кожен імміграційний консультант США представлений в Інтернеті. Вони можуть мати власні веб-сайти, активні сторінки в соціальних мережах або профілі на спеціалізованих платформах для пошуку професіоналів, як BAZAR.club. Ми настійно рекомендуємо вивчити всі доступні джерела та приділити особливу увагу наступним аспектам:

  • Доступні кейси: вивчіть, над якими імміграційними справами працював адвокат та які тактики застосовував.
  • Рейтинг якщо є: якщо фахівець має рейтинг, зверніть увагу на нього, це може бути важливим показником.
  • Відгуки: важливо звертати увагу на відгуки, особливо ті, де надано деталі досвіду з консультантом.

Однак одним із ключових факторів є попередній досвід. Обов'язково уточніть у консультанта статистику виграних та програних справ. Не обмежуйтесь лише інформацією від самого фахівця. Намагайтеся також знайти додаткові деталі щодо розглянутих ним справ у мережі.

Що стосується відгуків та коментарів, найкраще їх шукати на незалежних майданчиках, таких як сайти з відгуками, де проводиться модерація, та на довготривалих форумах.

І, звичайно ж, спеціалізація імміграційного юриста США має найбільше відповідати вашій власній ситуації. Наприклад, досвід у сімейному праві не завжди має на увазі компетенцію у міграційних питаннях. Переконайтеся, що фахівець має досвід та знання у вашій конкретній галузі.

Чи можлива безкоштовна консультація?

Безкоштовна консультація – це, можливо, найбільш надійний спосіб знайти відповідного імміграційного адвоката, який буде відповідати вашим потребам. Під час такої консультації ви можете оцінити, наскільки чітко та зрозуміло юрист пояснює інформацію, наскільки детально аналізує вашу ситуацію та наскільки вміло поєднує професіоналізм із ввічливістю. Досить часто послуги імміграційних адвокатів у США включають безкоштовне консультування, і ми рекомендуємо скористатися цією можливістю.

Залучення та зацікавленість адвоката – це один із гарантів успішного вирішення вашого питання. Якщо після консультації у вас виникають навіть невеликі сумніви щодо залучення адвоката, то, можливо, варто продовжити пошук і знайти спеціаліста, який працюватиме з вами в одному напрямку, особливо коли йдеться про проблемні ситуації.

Рубрика - Правозащитник: