Що таке благодійна організація та як вона фінансується?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Благодійність – це безкорислива допомога тим, хто її потребує. Для досягнення мети можна здійснювати різні дії. Спочатку благодійність асоціювалася з християнством, але зараз такою діяльністю займаються і світські організації.

Благодійну діяльність здійснюють різні види організацій. Завдяки цьому їх ареал може перетинати національні кордони. Є певні нюанси легалізування діяльності такої структури. Якщо ви бажаєте зареєструвати свою благодійну організацію, компанія LEGALACT надасть вам підтримку на всіх етапах процесу https://www.legalact.com.ua/reyestracziya-blagodijnoyi-organizacziyi/. Основу благодійних організацій складають волонтери, які безкоштовно працюють для потребуючих.

Що таке благодійні організації і чим вони займаються?

Благодійні організації — це установи, першочерговим завданням яких є допомога нужденним. Такі організації працюють переважно на благо людей чи тварин. Це неурядові організації, які допомагають хворим, знедоленим, найбіднішим, а зараз, під час повномасштабної війни, жертвам бойових дій.

Благодійна організація не може мати метою отримання прибутку від своєї діяльності, розподіл ресурсів між учасниками та всі інші способи заробітку. Проте вона звільнена від оподаткування, якщо включена до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Така структура може бути засновником інших благодійних організацій, спілок чи інших об’єднань.

Звідки благодійні організації беруть гроші?

Благодійні організації не працюють заради отримання прибутку, їхня єдина мета – допомогти нужденним. Тож звідки вони беруть гроші? Є кілька джерел фінансування, зокрема:

  • пожертвування, яке є формою юридичного договору і може бути фінансовим або в натуральній формі. Кошти перераховує донор, який не отримує від цього ніякої вигоди;
  • відрахування 1% податку на прибуток — кожен платник податків може пожертвувати 1% свого податку як частину річного розрахунку обраній громадсько-корисній організації;
  • публічний фандрайзинг – кошти збираються на певну мету, і така акція потребує отримання відповідного дозволу;
  • субсидії з державних коштів — в народі їх називають грантами і являють собою безповоротну фінансову субсидію, яка перераховується благодійній організації на конкретну мету.

Для отримання більш детальної інформації про всі види фінансування можете звертатися до консультантів LEGALACT.

Рубрика - Правозащитник: