Робота в ІТ. Переваги, але також і недоліки

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Сучасні технології змінюють світ на наших очах. Вони також впливають на ринок праці. Завдяки розвитку інтернету та комп'ютерів з'явилася потреба в працівниках абсолютно нового типу.

В центрі уваги, звичайно, робота в IT. Це одна з найпопулярніших сфер навчання для молодих людей, які тільки шукають свій шлях на ринку праці. Основна причина цього:

  • дійсно високі зарплати,
  • можливість для саморозвитку,
  • відсутність строгої територіальної прив’язки,
  • комфортні умови праці в більшості компаній.

Коли ми говоримо про роботу в ІТ, ми згадуємо лише про переваги, саме тому, крім них, розглянемо і недоліки цієї сфери.

Переваги, або чому варто бути айтішником

Почнемо з переваг роботи в ІТ. Основна перевага — це можливість постійного розвитку, є можливість самовдосконалення та підвищення своєї кваліфікації. Робота в ІТ — це також багато робочих місць. Галузь створює багато вакансій, від програмістів до мережевих адміністраторів. Вам не потрібно прив'язуватися до одного місця роботи, боячись переїзду і пов'язаних з цим труднощів з працевлаштуванням. ІТ-працівники потрібні в більшості великих і середніх міст. У цій професії ви також можете вибрати віддалену роботу, що також можна розглядати як додатковий дохід. Різні портали переповнені пропозиціями роботи. Шукають людей для створення вебсайтів або мобільних додатків. Заробітки в цій галузі також на пристойному рівні. Щоправда, не варто очікувати золотих гір на початку кар'єри.

Також не варто забувати, що IT дає можливість влаштуватися в закордонну компанію і переїхати в країну ЄС чи США. Українські спеціалісти у сфері програмування цінуються у світі.

Однак найголовніше, що тут є дійсно великі можливості для розвитку і, відповідно, для зростання. Різні компанії, такі як MHP4U, зацікавлені в розвитку спеціалістів, тому що це вигідно їм самим

Чи тільки позитивні моменти?

На жаль, як і в усьому іншому, в ІТ-індустрії є свої мінуси. Ви практично ніколи не перестаєте вчитися. Щоправда, для когось це може бути плюсом для підвищення кваліфікації. Однак це не змінює того факту, що робота в цій галузі вимагає багато самозречення і постійного вивчення останніх досягнень у світі технологій. Ще одним великим недоліком є вплив цієї роботи на здоров'я людини. Години, проведені перед монітором, можуть вплинути на ваш зір. Крім того, сидячий стиль роботи не є корисним для вашого здоров'я. Ви повинні регулярно проходити медичні огляди, щоб переконатися, що ваші спина і зір в хорошій формі.

Рубрика - Правозащитник: