23.01.2024, 19:12

На що звернути увагу, купуючи квартиру від забудовника?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

У часи високої інфляції багато людей здійснюють свої мрії про інвестування в нерухомість у Києві, Полтаві чи інших містах України. Значна частина з них вирішує купити квартиру на первинному ринку. Для багатьох покупців це перша подібна покупка в житті й вони не зовсім знають, як це зробити. У цій статті ми відповімо на питання: на що звернути увагу, купуючи квартиру від забудовника?

Компанія БМК Атлант розробляє житловий комплекс “Європейський”. Жк розташований в Полтаві. Якщо ви зацікавлені та хочете купити квартиру жк європейський в Полтаві, ви можете ознайомитися з характеристиками житлового комплексу, такими як: кількість поверхів, наявність паркінгу, характеристики будинку, наявність ліфтів, територія для відпочинку та інше.

Як виглядає покупка квартири від забудовника?

Красиві візуалізації, круглі слова про високий стандарт, екологічні матеріали та гарний краєвид на території можуть здатися чимось неймовірним. Але часто виявляється, що місце – це просто “діра в землі”. З цієї причини дуже важливо перевірити кілька важливих питань:

  • Чи можна подивитись інформаційний проспект, який формально необхідний для контрактів на девелопмент? – він повинен бути доступний, коли ми висловлюємо нашу зацікавленість, і він містить усю найважливішу технічну інформацію, яка може розвіяти багато сумнівів.
  • Чи гарантує забудовник використання обіцяних ним матеріалів? – оскільки в більшості випадків будівля ще не стоїть, варто перевірити, чи є у нас гарантія на матеріали, які будуть використані.
  • За яким саме стандартом приймаються квартири? – чи варто перевіряти, чи всі установки будуть готові? Забудовник встановлює внутрішні підвіконня, двері, підлогу, штукатурить стіни? – все це перетворюється на те, скільки вам доведеться інвестувати в обробку.

Що варто робити, коли ми вирішили купити квартиру від забудовника?

Варто ретельно обміркувати, яке місце нам найбільше підходить. Багато потенційних клієнтів орієнтуються на ціну або порівнюють акційні пропозиції, не акцентуючи на якості. Однак, купуючи квартиру на первинному ринку, варто враховувати свої вподобання і підходити до справи з розумом, проаналізувавши місцевий ринок. Після вибору кількох інвестицій, які відповідають основним критеріям, варто:

  • побачити нерухомість особисто;
  • ознайомитися з планами розвитку;
  • порівняти ціни з урахуванням обов'язкових закупівель (стоянка, складські приміщення);
  • ознайомтеся з іншими проектами компанії, щоб переконатися, що вони заслуговують довіри;
  • перевірити, чи пропонує забудовник обробку квартири і яка вартість;
  • перевірити орієнтовну вартість оренди квадратного метра.

Що ще ми повинні перевірити?

При купівлі квартири від забудовника дуже важливими є фінансові питання, а також терміни погашення або терміни видачі кредиту в разі попередніх домовленостей. Варто також уважно перевірити, чи є ціна брутто, чи нетто. Чисті ціни часто вказують на те, що квартира продається як комерційне приміщення і тоді формально вам в ній не дають жити. Закон про забудову визначає права кожного, хто вирішив купити квартиру у забудовника. Це захищає потенційних покупців і однозначно варте уваги.

При покупці квартири від забудовника, важливо звертати увагу на кілька ключових аспектів. Покупка може бути успішною, якщо покупець ретельно обміркує всі фінансові та технічні аспекти, а також врахує свої власні вподобання та потреби.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: