20.03.2024, 18:41

Як підготуватися до складання теорії з ПДР без автошколи самостійно

Олег Білоусов | Всі новини автора
green-way

З 22 листопада 2023 року в Україні стало можливим складати теоретичний іспит на посвідчення водія без обов'язкового навчання в автошколі. Це нововведення схвально сприйняли багато майбутніх водіїв, адже не всі мають можливість відвідувати автошколу через зайнятість або фінансові обмеження. Тепер усі бажаючі можуть самостійно підготуватися до складання іспиту, вивчаючи ПДР у зручний для них час. Попри те, що це нововведення викликало певні суперечки та сумніви, багато хто вважає, що це чудова можливість для економії часу та грошей.

Існує безліч онлайн-ресурсів, додатків та підручників, які допоможуть вам вивчити правила дорожнього руху та успішно скласти іспит. Пам'ятайте, що важливо не лише вивчити правила, але також зрозуміти їх суть та вміти застосовувати на практиці. Не зайвим також буде звернути увагу на штрафи за порушення правил дорожнього руху, актуальні цього року. Як майбутньому водієві, ця інформація може допомогти вам бути більш уважним та обережним за кермом, щоб уникнути зайвих проблем та штрафів. Тому вивчення та знання покарань за порушення ПДР є важливою частиною підготовки до водіння. Адже безпека на дорогах – спільна турбота всіх учасників дорожнього руху.

Сучасні можливості для вивчення ПДР з платформою Green Way

Платформа green-way.com.ua пропонує повний курс необхідних матеріалів для успішного складання теоретичного іспиту за правилами правил дорожнього руху. Тут представлені екзаменаційні тести до категорій A, B, C, D, E, F, а також питання підготовки до теоретичного іспиту. Усі квитки до тестів з водіння ідентичні тим, що будуть на реальному іспиті, оскільки команда сайту ретельно стежить за змінами у положеннях Закону України "Про дорожній рух". Все що вам потрібно, це створити на сайті обліковий запис і отримати максимум можливостей при проходженні тестів ПДР.

Навчальний матеріал на сайті розбитий на зручні розділи, що допоможе вам систематизувати знання та швидко підготуватися до тестування.

  • У розділі "Довідники" зібрано необхідну інформацію для сучасного автомобіліста; Розділ постійно оновлюється.
  • Розділ "Навчальні курси" пропонує пройти повний курс ПДР, що відповідає типовій навчальній програмі, заснований на найактуальніших методичних матеріалах.
  • У розділі "Тести з ПДР" ви можете пройти повну збірку питань, які будуть на іспиті. Тести з використанням реалістичних ілюстрацій, що описують ситуації на дорозі, допомагають краще зрозуміти, як поводитися на дорозі та як уникнути можливих аварійних ситуацій. Вони сприяють формуванню безпечної поведінки та допомагають покращити навички водіння. Особливість даних тестів у тому, що будь-яке незрозуміле питання ви можете обговорити тут же з інструктором, написавши коментар до конкретного тесту, і таким чином максимально підготуватися до складання теоретичного іспиту.
  • У розділі "Іспит з водіння" завдяки сучасним технологіям ви можете пройти курси з вивчення ПДР в режимі онлайн. Green Way пропонує навчальні уроки, які проводять досвідчені інструктори провідних автошкіл України.

Тут ви можете також отримати актуальну інформацію про чинні в Україні штрафи за те чи інше порушення на дорозі. Також потрібно відзначити, що платформа Green-way має мобільні програми для зручного вивчення ПДР, які завжди будуть у вас під рукою у вашому смартфоні.

Порядок проведення теоретичного іспиту з ПДР для отримання посвідчення водія

  1. Отримайте талон електронної черги в сервісному центрі МВС або ЦНАП.
  2. Надайте адміністратору паспорт, ІПН, медичну довідку та талон про оплату (на цей час вартість теоретичного іспиту становить 250 грн (було 13 грн).
  3. В екзаменаційному кабінеті вам буде надано комп'ютер з екзаменаційною програмою.
  4. Іспит складається з 20 питань, на які потрібно відповісти за 20 хвилин, при цьому допускається 2 помилки. Якщо ви припуститеся 3 або більше помилок, іспит буде вважатися не зданим.
  5. Результати іспиту будуть доступні одразу після його завершення. Якщо ви успішно склали іспит, вам буде видано свідоцтво про складання теоретичного іспиту, термін дії якого складає 2 роки. За цей час ви повинні скласти практичний іспит з водіння, інакше теорію доведеться складати заново.

Не гайте часу, почніть підготовку до іспитів просто зараз.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: