02.11.2023, 16:40

Вивчаємо Python: Основні поради та підказки. А також чому Python є ідеальною мовою для початківців

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Python — одна з найбільш поширених мов програмування серед розробників, інженерів-програмістів, фахівців з обробки даних, математиків, вчених, бухгалтерів і навіть хакерів, завдяки своїй адаптивності, простоті, гнучкості та розвиненим функціям. Пройдіть курс Python інтенсив, та використовуйте Python для виконання безлічі різних завдань, таких як аналіз і візуалізація даних, штучний інтелект, машинне навчання, автоматизація та ін. Python — багатоцільова мова, яка використовується для створення веб-застосунків, мобільних та desktop-застосунків, для тестування програмного забезпечення та навіть злому.

Ідеальний початок

Завдяки простоті використання, читабельності та адаптованості Python став однією з найбільш використовуваних мов у світі програмування, і саме тому курси Python будуть відмінним початком кар’єри розробника. Ця мова доступніша для новачків, ніж Java, бо має більш простий синтаксис, простіше налагодження і в цілому більш зручне для користувача середовище. Python дозволяє вивчати об'єктно-орієнтоване і функціональне програмування, а з набуттям досвіду дозволяє легко перейти до опанування інших мов. До того ж Python має широку спільноту розробників, які роблять свій внесок у його розвиток, надають підтримку та ресурси, створюють документації, бібліотеки та платформи.

Python — масштабована мова програмування

Його можна використовувати як для невеликих проектів, так і для масштабних програм, що вимагають тисяч рядків коду. Така масштабованість робить його популярним у компаніях, що розробляють складні програми, які можуть з часом рости та розвиватися. Для розробників, які цікавляться машинним навчанням та Data science, вивчення Python теж має сенс, оскільки для штучного інтелекту, машинного навчання та обробки даних доступні потужні API та бібліотеки.

Популярність

В опитуванні розробників Stack Overflow 2023 (у якому взяли участь понад 87 000 респондентів) Python посів друге місце в рейтингу найбільш популярних мов, поступившись лише JavaScript. 45% професійних розробників також заявили, що Python є їхньою улюбленою мовою програмування. За даними TIOBE, станом на осінь 2023 року Python став найпопулярнішою мовою програмування у світі, випередивши C та C++.

З чого почати

Більшість початківців роблять ту саму помилку: починають вивчати мову просто заради її вивчення. Але використання мови для створення реального програмного продукту і “просто вивчення” мови - різні речі. Бажано мати на меті щось створювати, а не просто опановувати мову. Отже, спочатку з'ясуйте, в чому ваш інтерес.

Освітні ресурси

В Інтернеті є безліч документації та відеороликів, тому складно зрозуміти, з чого почати вивчення цієї мови, враховуючи, що Python можна використовувати в багатьох різних галузях. Однієї книги або відеокурсу недостатньо, щоб навчити вас усього, що стосується Python, і спочатку, будучи початківцем, ви будете перевантажені великою кількістю концепцій, але наберіться терпіння, вивчайте і залишайтесь наполегливим.

Якщо у вас вже є досвід програмування, вам допоможе офіційна документація та посібники. Ви також можете пройти відео-уроки або відповідні курси, в залежності від ваших навичок та попереднього досвіду програмування. Якщо ви новачок і читання документації для вас нудне, то вам точно підійде інтенсивний курс Python, який дозволяє вивчити Python з нуля.

Поради

Наберіться терпіння, опанування першої мови завжди вимагає чимало зусиль і часу.

Дотримуйтесь своєї мети та не просто вивчайте синтаксис, а застосовуйте нові знання. Створення власного проекту допомагає зміцнити впевненість у собі, не ігноруйте це.

Через деяку складність, незрозумілі терміни, помилки і проблеми вам захочеться здатися. Не робіть цього, це трапляється з усіма, хто займається програмуванням. Приділіть трохи часу собі та розберіться в темі, використовуючи інший ресурс та зосередившись.

Будьте послідовні, інакше навчання займе набагато більше часу та зусиль. Самостійно вивчати мову важко, а курс Python intensive допоможе без надмірних зусиль отримати структуровані та системні знання.

Підсумок

Python — універсальна, проста в освоєнні мова програмування з великою спільнотою розробників і великими бібліотеками. Крос-платформна сумісність, відкритий вихідний код та масштабованість роблять його популярним у розв'язанні різноманітних задач, від веб-розробки до машинного навчання або штучного інтелекту. Більше дізнатись про більш просунутий рівень вивчення Python ви можете за посиланням. Враховуючи високий попит на ринку праці та простоту використання, зрозуміло, чому Python вважається однією з найкращих мов програмування у світі.

Вивчення Python відкриває широкий спектр потенційних кар'єрних можливостей. Якщо в якийсь момент ви вирішите змінити роботу, володіння Python дасть вам міцну основу для опанування нової області. Google, Amazon і NASA використовують Python у своїх проектах, і попит на розробників Python продовжує зростати, а це в свою чергу призводить до росту зарплат та робить Python цінним ресурсом на ринку праці. А отже, курс Python інтенсив може відкрити вам безліч можливостей для кар'єрного росту та особистого розвитку.

Рубрика - Правозащитник: