05.06.2023, 08:32

Вибір домашнього інтернету

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Багато хто пам’ятає часи підключення до Інтернету за допомогою телефонної лінії? Усі отримували доступ за допомогою однієї технології. Ніхто не замислювався, якого провайдера вибрати, чи користуватися додатковими послугами оператора, чи вибрати швидкість 500 Мб/с, а може, збожеволіти й вибрати 1 Гб/с.

На цей час кількість пропозицій дійсно велика. Інтернет від Укртелеком можна взяти в різних пакетах.

Інтернет для кількох людей чи для одного?

Вибрати інтернет для однієї людини зазвичай простіше. Вам не потрібно брати до уваги решту людей і опитувати їх, як часто вони користуються мережею, і цікавитися, чи пакет, який ви хочете вибрати, буде достатнім. Але якщо інтернет спільний - треба враховувати, що чим більше користувачів - тим швидше має бути швидкість. 

Кілька пристроїв, підключених до однієї мережі WiFi

Ми живемо в такий час, коли пилосос, який працює в мережі Wi-Fi, нікого не здивує. Телевізор, планшет, комп’ютери чи навіть сучасні кавоварки – всі ці пристрої зазвичай підключені до Інтернету, і коли порахувати, скільки таких пристроїв у будинку чи квартирі – може виявитися, що їх багато і це нерідко багато з них працюють одночасно. 

При одночасному користуванні телефоном і телевізором (у випадку квартири однієї людини) зниження швидкості чи стабільності мережі не буде помітно, у прикладі сім’ї, у «домашні години пік» користування Інтернетом з швидкість завантаження 10 - 50 Мб/с, може статися так, що UHD фільми на Netflix будуть завантажуватися не так швидко, як хотілося б, а  мережеві ігри будуть втомлювати гравця високим пінгом (затримкою). 

Швидкість Інтернету та потреби

  • 10 Мб/с - швидше для повсякденного використання,
  • 50 Мбіт/с - достатньо для однієї невибагливої ​​людини з 1-2 пристроями,
  • 100 Мбіт/с - для звичайного користувача достатньо,
  • 300 Мбіт/с - комфортно навіть для кількох людей,
  • 1 Гбіт/с - дуже швидке завантаження великих файлів.

Швидкість інтернету в 100 Мбіт/с вже можна назвати достатньою для звичайного користувача, якому не потрібна нульова затримка в іграх по мережі, а його головне хобі не перевіряти швидкість з'єднання кожні 15 хвилин. Самотні люди, які час від часу завантажують ігри (ПК/консолі), хочуть дивитися фільми на Netflix  у найвищій якості і водночас мати відеодзвінок, не повинні скаржитися на проблеми з передачею даних. 

Однак якщо пакет 100 Мбіт/с використовуватимуть студенти в квартирі, де принаймні кілька мешканців, або в будинку сім’єю з кількох осіб, слід розглянути вищі пакети, починаючи з 200 або навіть 300 Мбіт/с. Такі швидкості забезпечать комфортне користування Інтернетом навіть тоді, коли всі користувачі знаходяться в мережі одночасно. 

Найвищі швидкості завантаження, що досягають 1 Гбіт/с, є гарним рішенням для дому, квартири чи навіть невеликого бізнесу з великою кількістю користувачів. Достатньо раз підключити пакет гігабіт, і вам більше ніколи не захочеться повертатися назад.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: