11.02.2024, 14:39

Автоматизація бізнес-процесів – гарантія розвитку та успіху компанії

Олег Білоусов | Всі новини автора
автоматизація бізнесу

Підбір та адаптація співробітників, залучення нових клієнтів, продаж та повернення, маркетинг – все це складні процеси. Чим складніша діяльність, тим більший ризик того, що вона буде погано організована та спланована. І як наслідок, порушені процеси компанії – це марна трата грошей, часу і, найчастіше, клієнтів. Запобігти цьому можна шляхом автоматизації процесів у компанії.

Що таке автоматизація процесів?

Автоматизація означає звільнення вашої команди від повторюваних дій, які може виконувати комп'ютер. Ваші співробітники не будуть замінені повністю, але зможуть виконувати більш цінну роботу, яка принесе велику користь всій компанії або команді. Головний принцип автоматизації – виявити завдання у ваших процесах, в яких машина може бути кращою за людину. Також важливо розрахувати рентабельність впровадження комп'ютера порівняно із залишенням завдань працівникам, які виконуватимуться вручну. Потім у програмі можна створити процес, який автоматично виконуватиме завдання для вас чи ваших колег.

З усіма цими завданнями успішно справляється bas комплексне управління підприємством – важливий аспект ефективного управління, що включає планування, координацію, контроль та прийняття рішень. Цей сучасний IT-продукт допомагає забезпечити оптимальне використання ресурсів, підвищити продуктивність та стабільний розвиток компанії.

IT-компанія One Service ось уже понад 15 років розробляє та впроваджує корпоративні системи з адаптацією під індивідуальні бізнес-потреби. Тут кожен підприємець може отримати якісну підтримку програм лінійки BAS та ін. з повним супроводом систем автоматизації. Досвідчена команда програмістів, бізнес-аналітиків та керівників проєктів зробить все для того, щоб вивести ваш бізнес на новий рівень.

Які підсистеми включає BAS КУП?

BAS "Комплексне управління підприємством" включає наступні підсистеми для комплексного вирішення завдань:

  • Фінанси: включає управління фінансами, бухгалтерію, аналіз фінансової діяльності, прогнозування доходів і витрат, контроль за платежами та розрахунками.
  • Виробництво: забезпечує управління процесами виробництва, планування виробничих ресурсів, контроль якості, управління постачанням сировини та матеріалів.
  • Управління продажами та закупівлями: включає пошук нових клієнтів, встановлення відносин з постачальниками, аналіз ринку та розробку стратегій ціноутворення.
  • Логістика: включає управління постачанням, перевезеннями та логістикою, складським господарством, оптимальне розташування складських приміщень.
  • Маркетинг: займається управлінням маркетинговими активностями та дослідженнями, рекламою та просуванням продукції на ринку.
  • Людські ресурси: включають управління персоналом, набір та підбір кадрів, розрахунок заробітної плати, розвиток та навчання персоналу.
  • Інформація: забезпечує збирання, обробку, зберігання та розподіл інформації, створення звітності, розробку програмного забезпечення для автоматизації різних процесів.
  • Управління взаємовідносин з клієнтами: аналіз даних про клієнтів, залучення нових клієнтів, утримання існуючих, а також підвищення рівня їх довіри.

Кожна із цих підсистем співпрацює між собою, надаючи комплексний підхід до управління підприємством.

Чому автоматизація процесів у компанії така важлива?

Ключовим аспектом "BAS Комплексне управління підприємством" є гнучкість та масштабованість рішень, що робить платформу корисною як для малих підприємств, так і для великих корпорацій. Завдяки цьому BAS КУП стає відомим та цінним інструментом на ринку автоматизації бізнес-процесів.

Делегування утомливих завдань роботам

Автоматизація, всупереч побоюванням деяких людей, не замінює людину, а дозволяє їй зосередитися на важливіших завданнях або питаннях, які потребують більшої уваги. Делегування алгоритмів та процесів, що повторюються, економить час співробітників. Це можна побачити на прикладі спеціалістів торгівлі. Згідно з дослідженням Salesforce, лише 34% свого часу витрачається на реальні продажі. Решта дня зайнята такими завданнями, як створення пропозицій, які складно делегувати, а також планування зустрічей чи оновлення документації – ідеальний простір для автоматизації.

Більше часу та простору для творчих завдань

Автоматизація процесів – це відмінний інструмент просування бізнесу над ринком, хоча кожну діяльність можна автоматизувати. Творчі завдання, що вимагають незалежних висновків та критичного мислення, як і раніше, виконуються найкраще, коли їх залишають на розсуд людей. Переведення хоча б частини обов'язків співробітників в автоматичний процес дає команді більше відпочинку і часу для нестандартного підходу до своїх обов'язків.

Мінімізація помилок

Автоматизація процесів – це також помітне зниження ризику скоєння помилок, які часто є результатом саме людського фактору (наприклад, неправильне введення даних). При правильно реалізованій системі помилки трапляються вкрай рідко – делегування задач автоматизованого процесу зводить до мінімуму помилки, що прискорює роботу.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: