12.04.2024, 20:05

Нідерланди виділили додатково 1 млрд євро на військову допомогу Україні

Марина Гончар | Всі новини автора
допомога

Нідерланди виділили ще 1 млрд євро на військову допомогу Україні й 400 млн євро на відновлення.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 12 квітня в Telegram-каналі за підсумком телефонної розмови із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає Час Пік.

Зеленський подякував Нідерландам і уточнив, що ці кошти виділять додатково до зобов'язань у межах двосторонньої безпекової угоди між країнами.

Також сторони обговорили спільну роботу з партнерами над пришвидшенням постачання снарядів для артилерії, амуніції й систем ППО, запуск у Гаазі реєстру збитків, підготовку саміту миру у Швейцарії тощо.

Про рішення виділити додаткові кошти повідомив і сам Рютте в соцмережі Х. Він пояснив, що це – додатково до 2 млрд євро, про які вже було домовлено. Також у Нідерландах вирішили, що наступного року виділять 3 млрд євро на військову підтримку.

"Ми й далі робимо все можливе, щоб разом із міжнародними партнерами швидше доправляти більше боєприпасів і засобів протиповітряної оборони. Тут ми тісно співпрацюємо, зокрема, з Данією та Чеською Республікою. Україна має виграти цю битву. Заради їхньої і нашої безпеки", – написав Рютте.

Читайте також: Російський Оренбург йде під воду: у мережі показали свіжі фото та відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк