09.04.2024, 23:13

Глава Пентагону зробив заяву у Сенаті з приводу $60 млрд для України

Марина Гончар | Всі новини автора
сша

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив 9 квітня 2024 року на зустрічі з американськими законодавцями, що, хоча він вдячний за те, що Конгрес ухвалив бюджет асигнувань на оборону на 2024 фінансовий рік, законодавці також мають ухвалити додаткове фінансування в розмірі 60 мільярдів доларів, яке підтримає Україну, Ізраїль та Тайвань.

Згідно з повідомленням Пентагону, близько 50 мільярдів доларів з вказаної суми, за словами Остіна, пройдуть через промислову базу США, забезпечивши робочі місця американцям у понад 30 штатах, передає Час Пік.

"Наша безпека в ці неспокійні часи залежить від цілеспрямованості Америки", — заявив глава Пентагону.

За його словами, Володимир Путін "робить ставку на те, що Сполучені Штати захитаються, покинуть наших друзів і залишать Україну в смертельній небезпеці. Якщо Кремль переможе в Україні, це підбадьорить потенційних агресорів у всьому світі, і Сполучені Штати стануть набагато менш безпечними, якщо Путін доб’ється свого в Україні".

"Якщо Америка відвернеться, ми поставимо вільний світ під загрозу та ризикнемо зазнати неймовірних втрат та породити небезпеки. І ми знаємо, що Китай та інші спостерігають і вчаться тому, що робить Путін і як ми реагуємо", — додав він.

Попри те, що Росія переважає чисельно та в озброєнні на полі бою, Україна, за словами Остіна, виконала надзвичайну роботу. За його словами, українські війська повернули приблизно 50% землі, яку спочатку окупували росіяни.

"Україна не просить інших воювати за них, вони просять коштів для підтримки своїх зусиль", — зазначив Остін.

На його думку, без допомоги з питань безпеки Україна не зможе поповнити такі необхідні системи протиповітряної оборони, які їм потрібні для захисту своїх людей, а інші українські оборонні можливості будуть атрофовані.

Читайте також: F-16 не стануть для України "срібною кулею" у війні з Росією, - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк