06.04.2024, 18:33

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США на Чернігівщині: про що говорили

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йфячіц

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з американськими законодавцями - представниками делегації Конгресу США. Сторони говорили ситуацію на полі бою, масову депортацію дітей до РФ та потреби українських Сил оборони у зброї.

Про це, з посиланням на ]]>Telegram]]> глави держави, передає Час Пік.

"Важливо, що партнери бачать особисто, що відбувається в Україні, у наших регіонах, які обстрілюють російські терористи і які пережили російську окупацію", - заявив він.

Глава держави зазначив, що зустріч із конгресменами відбулася 5 квітня на Чернігівщині. Він поінформував партнерів про ситуацію на передовій, першочергові потреби нашої армії та про масштаби незаконної депортації українських дітей до Росії.

"Підкреслив, що життєво необхідне якнайшвидше ухвалення Конгресом США рішення про подальшу підтримку нашої держави, про відповідний пакет для захисту від російського терору і для наших подальших активних дій. Це те, що точно зміцнить Україну та життя загалом", - заявив Зеленський.

Також він подякував усім в Сполучених Штатах, "кожному американському серцю, яке, так само як і ми в Україні, не підкорюється злу та цінує життя".

 

Читайте також:

В російському Орську прорвало дамбу: тисячам будинків загрожує підтоплення, повідомляється про перших загиблих - відео, фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк